Zvezda pred UEFA-om na Đurđevdan

Evropska fudbalska unija odobrila je Crvenoj zvezdi novu priliku da izloži svoj slučaj i pokaže spremnost da ispuni obaveze da bi dobila licencu za Evropu.

Fudbal 29.04.2014 | 16:28
Zvezda pred UEFA-om na Đurđevdan

Iz Niona je stigao poziv na „Marakanu“ da se predstavnici kluba pojave 6. maja, a tada će u Švajcarsku otputovati generalni sekretar Miodrag Zečević i njegov zamenik Stefan Pantović, zajedno sa generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Srbije Zoranom Lakovićem.

Pre desetak dana, kad je boravila u Nionu, Zvezdina delegacija je zatražila da se usmeno obrati telu UEFA koje će doneti odluku o težini prekršaja. ’Crveno-bele’ sigurno čeka kazna, a na „Marakani“ se nadaju ne i zabrana igranja utakmica u Evropi.

„Nikoga nećemo da optužujemo. Radimo sve što možemo da ne dođe do eliminacije. Ne znamo ni šta će biti sutra“, rekao je Dragan Džajić, predsednik Crvene zvezde.

Zvezdina dugovanja iznose oko tri miliona evra i ona bi trebalo da budu isplaćena do kraja maja.

Mišel Platini, predsednik UEFA, najavio je nedavno da klubovi neće biti suspendovani zbog finansijskog fer-pleja. Međutim, početkom aprila takve kazne dočekali su ukrajinski Metalurg i Skonto iz Letonije, pa je neizvesno da li je Francuz mislio na sve ostale klubove koji su prekršili pravila ili samo bodate, među kojima su Pari Sen Žermen i Mančester Siti.

Komentari / 0

Ostavite komentar