Барсин опроштај од Виланове

Фудбалски клуб Барселона емотивно се опростила од бившег тренера Тита Виланове, који је сахрањен синоћ.

Фудбал 29.04.2014 | 16:22
Барсин опроштај од Виланове

Цео први тим је присуствовао опелу у Катедрали и на тај начин одао почаст Виланови, који је преминуо у петак у 45. години, после дуге борбе са раком.

Опело је одржао архиепископ Барселоне Љуис Мартинес Систаћ, а поред породице, присуствовали су му и бивши председници Барселоне Ђоан Лапорта и Сандро Росељ, уз садашњег првог човека каталонског клуба Ђосепа Марију Бартомеуа.

„Опраштамо се од веома вољене особе. Обећавам вам, он ће заувек остати у нашим срцима и никада га нећемо заборавити“, рекао је Бартомеу.

Ђорди Роура, Вилановин асистент током једине сезоне када је водио тим са „Ноу кампа“, и који га је мењао док је био на терапијама у Сједињеним Државама је рекао:

„Фудбал је одувек била твоја страст и пратила те је до самог краја“.

Сахрани је присуствовао и велики број представника других шпанских и европских клубова, укључујући и директора фудбала Манчестер Ситија Ћикија Бегиристајна, који је имао исту улогу у Барселони од 2003. до 2010. године.

Вече пре сахране, фудбалери Барселоне су победу после преокрета над Виљареалом са 3:2 посветили Виланови. То им је била прва утакмица коју су одиграли после сазнања о његовој смрти.

„Био је ово један од најтежих дана за игру. Осећали смо то у нашим телима. Изгубили смо вођу. Увек ће нам бити пример. Ослонили смо се на наш понос и победили смо, а овај тријумф посвећујемо Титу“, рекао је Шави.

Пре саме утакмице на великим екранима на стадиону су се појавиле Вилановине слике, као одавање почасти који је водио каталонски клуб до титуле у сезони 2012/13, пре него што се повукао због болести.

„Титова смрт је велики ударац за нас. Дуго смо га сви познавали. Са њим смо освојили титулу, те сезоне смо освојили 100 бодова, али оно што ћу највише памтити је све оно што нам је лично пружио“, истакао је Андрес Инијеста.

УЕФА је, иначе, објавила да ће обе полуфиналне утакмице Лиге шампиона, као и Лиге Европе, почети минутом ћутања у част Виланове и Вујадина Бошкова, који је преминуо у недељу.

Коментари / 0

Оставите коментар