Barsin oproštaj od Vilanove

Fudbalski klub Barselona emotivno se oprostila od bivšeg trenera Tita Vilanove, koji je sahranjen sinoć.

Fudbal 29.04.2014 | 16:22
Barsin oproštaj od Vilanove

Ceo prvi tim je prisustvovao opelu u Katedrali i na taj način odao počast Vilanovi, koji je preminuo u petak u 45. godini, posle duge borbe sa rakom.

Opelo je održao arhiepiskop Barselone Ljuis Martines Sistać, a pored porodice, prisustvovali su mu i bivši predsednici Barselone Đoan Laporta i Sandro Roselj, uz sadašnjeg prvog čoveka katalonskog kluba Đosepa Mariju Bartomeua.

„Opraštamo se od veoma voljene osobe. Obećavam vam, on će zauvek ostati u našim srcima i nikada ga nećemo zaboraviti“, rekao je Bartomeu.

Đordi Roura, Vilanovin asistent tokom jedine sezone kada je vodio tim sa „Nou kampa“, i koji ga je menjao dok je bio na terapijama u Sjedinjenim Državama je rekao:

„Fudbal je oduvek bila tvoja strast i pratila te je do samog kraja“.

Sahrani je prisustvovao i veliki broj predstavnika drugih španskih i evropskih klubova, uključujući i direktora fudbala Mančester Sitija Ćikija Begiristajna, koji je imao istu ulogu u Barseloni od 2003. do 2010. godine.

Veče pre sahrane, fudbaleri Barselone su pobedu posle preokreta nad Viljarealom sa 3:2 posvetili Vilanovi. To im je bila prva utakmica koju su odigrali posle saznanja o njegovoj smrti.

„Bio je ovo jedan od najtežih dana za igru. Osećali smo to u našim telima. Izgubili smo vođu. Uvek će nam biti primer. Oslonili smo se na naš ponos i pobedili smo, a ovaj trijumf posvećujemo Titu“, rekao je Šavi.

Pre same utakmice na velikim ekranima na stadionu su se pojavile Vilanovine slike, kao odavanje počasti koji je vodio katalonski klub do titule u sezoni 2012/13, pre nego što se povukao zbog bolesti.

„Titova smrt je veliki udarac za nas. Dugo smo ga svi poznavali. Sa njim smo osvojili titulu, te sezone smo osvojili 100 bodova, ali ono što ću najviše pamtiti je sve ono što nam je lično pružio“, istakao je Andres Inijesta.

UEFA je, inače, objavila da će obe polufinalne utakmice Lige šampiona, kao i Lige Evrope, početi minutom ćutanja u čast Vilanove i Vujadina Boškova, koji je preminuo u nedelju.

Komentari / 0

Ostavite komentar