За 10.459 личних карата истекао рок трајања

На подручју које покрива Центар јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука до сада је за 18.270 возачких дозвола и 10.459 личних карата истекао рок важења.

Република Српска 29.04.2014 | 15:11
За 10.459 личних карата истекао рок трајања

"До краја ове године рок важења истећи ће за 80.921 личну карту, 45.860 возачких дозвола и 12.489 путних исправа", речено је Срни у центру. ЦЈБ Бањалука позива грађане да на вријеме изврше замјену личних докумената, како би избјегли непотребна чекања, али и стварање гужви на локацијама за издавање личних
докумената.

Према Закону о личној карти држављана БиХ, грађани су дужни да поднесу надлежном органу захтјев за замјену личних карата најкасније 15 дана прије датума истека важења. Ако то не учине, овај документ престаје да важи са датумом истека.

У случају када је истекао рок важења возачке дозволе, лице уз захтјев за издавање овог документа подноси доказ о пребивалишту односно боравишту, увидом у важећу личну карту. "Законом о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ прописана је новчана казна од 30 КМ за управљање возилом са возачком дозволом којој је истекао рок важења", упозоравају из полиције.

Полиција апелује на грађане чијим личним документима је истакао рок важења да без одлагања приступе њиховој замјени како би избјегли сношење законских посљедица и себи олакшали остварење права.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

илегалац

29.04.2014 22:40

полиција апелује а непитасе заштоје то тако треба одвојити паре за документа а народ нема нити за хљеб још мало паћемо постати дивљи народ са овом власти и тоје то добро штонам причају а виде у каквој држави живимо.

ОДГОВОРИТЕ