За посао у “Електропреносу БиХ” скоро 3.000 пријава

На конкурс за пријем у радни однос 94 радника у "Електропренос БиХ" пристигло је готово 3.000 пријава.

Босна и Херцеговина 29.04.2014 | 11:55
За посао у “Електропреносу БиХ” скоро 3.000 пријава

"У петак је завршен конкурс. То је баш хрпа пријава и још их нисмо отварали. Највише се пријавило економиста за мјесто приправника, као и радника са искуством. Немали број је и електроинжењера, енергетичара, а за сваку позицију се пријавило много више људи него што их је тражено", рекао је Винко Ђурагић, извршни директор за кадровске послове.

Он наглашава да се нада да ће посао одабира будућих радника и приправника у "Електропреносу БиХ" бити завршен до 20. маја и да се тренутно ради на разврставању пријава које су пристигле.

"Са свим кандидатима који испуњавају услове из конкурса биће обављен разговор. Комисија дневно треба да обави стотине разговора и неће бити пуно времена за доказивање, што ће, претпостављам, бити разочаравајуће за многе кандидате који једва чекају разговор за посао. Нажалост, али је тако", рекао је Ђурагић.

Разговоре са кандидатима обављаће комисије које ће бити формиране по оперативним подручјима и то у Бањалуци, Мостару, Тузли и Сарајеву, а кандидати који су конкурисали, на разговор ће долазити тамо гдје су предали своју апликацију.

Подсјећања ради, "Електропренос БиХ" након блокаде, која је трајала готово осам година, недавно је добио нову Управу и одмах након тога расписан је конкурс за пријем 94 радника свих профила, од бравара, монтажера, правника, економиста до електроинжењера и грађевинаца.

На рачунима ове компаније због блокаде и немогућности договора у вези с инвестирањем тренутно се налази око 262 милиона КМ, која ће у наредном периоду бити потрошена на изградњу мреже, изградњу трафо-станица и остале потребне инфраструктуре.

"Електропренос" је недавно расписао неколико тендера за набавку опреме за ревитализацију електромреже широм БиХ, за коју ће бити издвојено око 16 милиона КМ.

Цвјетко Жепинић, извршни директор за рад и одржавање система недавно је рекао да су ти тендери само дио од укупно 262 милиона КМ, колико "Електропренос БиХ" има за инвестирање у оперативни систем и рад предузећа.

"Све су то пренесена средства из 2006. године. Ови тендери су били планирани у 2006. и 2007. години, али нису реализовани због блокада рада компаније", рекао је Жепинић.

"Електропренос БиХ" ускоро ће купити трансформаторе, прекидаче и електроопрему која је неопходна за систем, а у наредном периоду биће изграђење и реконструисане трафо-станице и далеководи, углавном 110 киловолтни.

Уградња нове опреме и изградња нових трафо-станица очекује се да буду завршени најакасније до краја ове године.

Коментари / 0

Оставите коментар