СДС против изборног инжењеринга у Сребреници

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је да је СДС спреман да подржи сваку одлуку власти Републике Српске која има за циљ заштиту интереса грађана Српске и спречавање изборног инжењеринга на предстојећим општим изборима у Сребреници.

Република Српска 30.04.2014 | 13:59
СДС против изборног инжењеринга у Сребреници

"Власт је дужна да штити интересе грађана Републике Српске. СДС је, иако је опозиција у парламенту Српске, подржао усвајање Нацрта закона о пребивалишту и боравишту у Републици Српској", истакао је Босић.

Он је рекао да је "питање пребивалишта и боравишта у Српској `надувано` на основу неадекватног реаговања власти Републике Српске из ранијег периода, прије свега у вези са изборима у Сребреници".

"Прије избора 2008. године власт СНСД-а пристаје да усвоји ад хок законе који важе само за гласање у Сребреници. Непринципијелност око избора у Сребреници и пристајање и понашање власти 2012. године, када су прећутно учествовали у читавој причи, довело је до овога да људи мисле да је то нормално и да то могу урадити и 2014. године", истакао је Босић.

Он је рекао да не вјерује да ће високи представник у БиХ Валентин Инцко реаговати на усвајање Нацрта закона о пребивалишту и боравишту у парламенту Републике Српске.

Говорећи о предстојећим изборима и могућим кандидатима опозиције, Босић је рекао да ће опозиција у сриједу, 30. априла, направити једну ширу коалицију која треба да подржи једног кандидата за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и једног кандидата за предсједника Републике Српске.

Босић је рекао да су на састанак позване све политичке партије, невладине организације и појединци који сматрају да треба промијенити садашње стање у Републици Српској, истичући да је за промјену садашњег стања неопходна промјена актуелне власти.

"Када од сриједе потпишемо тај договор, то ће и даље остати отворена конструкција и савез за остале. Вјерујем да је та сриједа најава неке нове политичке ситуације у Републици Српској", напоменуо је лидер СДС-а.

Босић сматра да у Републици Српској постоји "лажна слика" о некаквом трећем неутралном политичком блоку којег ће чинити ДНС и Странка напредна Српска, наводећи да то није трећи блок, већ дио владајућег блока у Српској.

"Читава политичка сцена у Српској се дијели на двије стране - једну која заговара наставак досадашње политике и другу која заговара промјену политике и промјену власти у Српској", закључио је Босић.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Милан 68

29.04.2014 09:14

Подршка промјенама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

29.04.2014 11:42

Имате пуну подрску градјана, будуци предсједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обилиц

29.04.2014 12:00

Предсједнице,немојте насједати на провокације ,,трактористе" он це себе сам покопати....боље да на неке од његових реценица ни не одговарата..

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапс

29.04.2014 12:10

Босицу до побједе, знам да није лако да трпис ниске и подмукле ударце, ових бандита и њихових плаценика. Сто прије да истакнес кандитуру. Народ је уз тебе у великој вецини, твоје постење и Србија је уз тебе.Па да и нама следује боља и праведнија дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војник

29.04.2014 15:44

Е мој Драго кад Босиц буде председник ти цес да будес капетан од белу ладју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгица

29.04.2014 16:43

Република Српска заслузује нову снагу и енергију и напокон промјене које су нам свима неопходне. Економска моц грађана није никада била горе. Република Српска је у протеклих осам године за вријеме владавине СНСД-а запала у огромну кризу. Због тога су нам неопходне реформе на које сигурно није спреман данасњи предједник Милорад Додик. За спроводјење тих реформи у Републици Српској, народу српске је потребан Младен Босић који из дана у дан показује да је спреман да исте спроведе до краја као и да се ухвати у костац са криминалом и корупцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

29.04.2014 17:44

Све ријеци хвале за господина Босица. Синоц је по ко зна који пут показао да је за "бају" велицина, и примјер како се треба понасати један политицар. Баја мисли да је занимљив са својим псовкама и недолицним понасањем, мозда се цовјек мало занио мислеци да је негдје под сатором, јер је тамо навикао :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко, Република Српска

30.04.2014 08:52

Ботови је ли Ви читате шта пише у тексту. СДС подржава сваку одлуку коју поднесе влада Републике Српске да би спречили бошњаке да манипулишу на изборима у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ