SDS protiv izbornog inženjeringa u Srebrenici

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je da je SDS spreman da podrži svaku odluku vlasti Republike Srpske koja ima za cilj zaštitu interesa građana Srpske i sprečavanje izbornog inženjeringa na predstojećim opštim izborima u Srebrenici.

Republika Srpska 30.04.2014 | 13:59
SDS protiv izbornog inženjeringa u Srebrenici

"Vlast je dužna da štiti interese građana Republike Srpske. SDS je, iako je opozicija u parlamentu Srpske, podržao usvajanje Nacrta zakona o prebivalištu i boravištu u Republici Srpskoj", istakao je Bosić.

On je rekao da je "pitanje prebivališta i boravišta u Srpskoj `naduvano` na osnovu neadekvatnog reagovanja vlasti Republike Srpske iz ranijeg perioda, prije svega u vezi sa izborima u Srebrenici".

"Prije izbora 2008. godine vlast SNSD-a pristaje da usvoji ad hok zakone koji važe samo za glasanje u Srebrenici. Neprincipijelnost oko izbora u Srebrenici i pristajanje i ponašanje vlasti 2012. godine, kada su prećutno učestvovali u čitavoj priči, dovelo je do ovoga da ljudi misle da je to normalno i da to mogu uraditi i 2014. godine", istakao je Bosić.

On je rekao da ne vjeruje da će visoki predstavnik u BiH Valentin Incko reagovati na usvajanje Nacrta zakona o prebivalištu i boravištu u parlamentu Republike Srpske.

Govoreći o predstojećim izborima i mogućim kandidatima opozicije, Bosić je rekao da će opozicija u srijedu, 30. aprila, napraviti jednu širu koaliciju koja treba da podrži jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i jednog kandidata za predsjednika Republike Srpske.

Bosić je rekao da su na sastanak pozvane sve političke partije, nevladine organizacije i pojedinci koji smatraju da treba promijeniti sadašnje stanje u Republici Srpskoj, ističući da je za promjenu sadašnjeg stanja neophodna promjena aktuelne vlasti.

"Kada od srijede potpišemo taj dogovor, to će i dalje ostati otvorena konstrukcija i savez za ostale. Vjerujem da je ta srijeda najava neke nove političke situacije u Republici Srpskoj", napomenuo je lider SDS-a.

Bosić smatra da u Republici Srpskoj postoji "lažna slika" o nekakvom trećem neutralnom političkom bloku kojeg će činiti DNS i Stranka napredna Srpska, navodeći da to nije treći blok, već dio vladajućeg bloka u Srpskoj.

"Čitava politička scena u Srpskoj se dijeli na dvije strane - jednu koja zagovara nastavak dosadašnje politike i drugu koja zagovara promjenu politike i promjenu vlasti u Srpskoj", zaključio je Bosić.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Milan 68

29.04.2014 09:14

Podrška promjenama

ODGOVORITE
Name

Drago

29.04.2014 11:42

Imate punu podrsku gradjana, buduci predsjednice.

ODGOVORITE
Name

Obilic

29.04.2014 12:00

Predsjednice,nemojte nasjedati na provokacije ,,traktoriste" on ce sebe sam pokopati....bolje da na neke od njegovih recenica ni ne odgovarata..

ODGOVORITE
Name

klaps

29.04.2014 12:10

Bosicu do pobjede, znam da nije lako da trpis niske i podmukle udarce, ovih bandita i njihovih placenika. Sto prije da istaknes kandituru. Narod je uz tebe u velikoj vecini, tvoje postenje i Srbija je uz tebe.Pa da i nama sleduje bolja i pravednija drzava.

ODGOVORITE
Name

vojnik

29.04.2014 15:44

E moj Drago kad Bosic bude predsednik ti ces da budes kapetan od belu ladju

ODGOVORITE
Name

Dragica

29.04.2014 16:43

Republika Srpska zasluzuje novu snagu i energiju i napokon promjene koje su nam svima neophodne. Ekonomska moc građana nije nikada bila gore. Republika Srpska je u proteklih osam godine za vrijeme vladavine SNSD-a zapala u ogromnu krizu. Zbog toga su nam neophodne reforme na koje sigurno nije spreman danasnji predjednik Milorad Dodik. Za sprovodjenje tih reformi u Republici Srpskoj, narodu srpske je potreban Mladen Bosić koji iz dana u dan pokazuje da je spreman da iste sprovede do kraja kao i da se uhvati u kostac sa kriminalom i korupcijom.

ODGOVORITE
Name

Daca25

29.04.2014 17:44

Sve rijeci hvale za gospodina Bosica. Sinoc je po ko zna koji put pokazao da je za "baju" velicina, i primjer kako se treba ponasati jedan politicar. Baja misli da je zanimljiv sa svojim psovkama i nedolicnim ponasanjem, mozda se covjek malo zanio misleci da je negdje pod satorom, jer je tamo navikao :D

ODGOVORITE
Name

Гојко, Република Српска

30.04.2014 08:52

Ботови је ли Ви читате шта пише у тексту. СДС подржава сваку одлуку коју поднесе влада Републике Српске да би спречили бошњаке да манипулишу на изборима у Републици Српској.

ODGOVORITE