Вагон пао поред куће у којој је било 12 људи!

Страховит хук, као да торнадо иде на нас, заледио нас је за столом, а онда су почели ломњава и прасак! Погледао сам кроз прозор кухиње и видео вагон како лети право на кућу... Ево, још ми се руке тресу...

Србија 29.04.2014 | 08:30
Вагон пао поред куће у којој је било 12 људи!

Очију пуних суза, овако је јуче, двадесетак сати пошто му је у двориште на четири-пет метара од куће пао вагон, драму препричавао домаћин Милисав Ракић (62) из прибојског насеља Рабреновац, привијајући око себе унучиће и још несвестан да је опасност прошла!

Дванаесторо Милисављевих најближих, ћерке, зетови, четворо унучади од две до 12 година, били су у недељу по подне уочи ручка у кући или испред ње, када се са оближњег моста на његов дом обрушио теретни воз који је искочио из шина!

Језив призор...Право је чудо да није било мртвих

“Људи, било је неописиво! Прво неки језиви, метални хук, а кад сам погледао кроз прозор, видео сам вагоне да лете на кућу... Зграбио сам у трену мог четворогодишњег Матеју и излетео кроз врата. Побегао сам неколико метара од куће кад сам иза себе чуо лом, прасак и вриску деце и жена”, прича Милисављев зет Радоман Милошевић из Прибоја.

Милисављева ћерка Вера стајала је у то време са сестрама Драганом и Божицом на кућном прагу.

- Било је као на филму... Чуле смо да воз успорава, а онда видели да је прошла локомотива, али нема вагона. Погледам лево и видим вагон како с моста лети на кућу! Закукале смо из гласа и утрчале у кућу да спасавамо децу - прича Вера.

Верина мајка Зора само неколико минута пре несреће била је у штали на коју је пао вагон пун жита!

- Ено, од штале нема ништа. Није остала ниједна једина даска! Таман сам завршила са храњењем коза и закорачила у кућу кад је почео лом! Окренем се и погледам, кад оно - од штале нема више ништа, а преко ње лежи вагон - кроз сузе је јуче причала Зора.
Све што је било у штали, страдало је...

- Имали смо четири козе, седморо јаради, пет свиња, 15 кокоши... Ноћас ми се учинило да чујем козе испод оног вагона, јутрос се не чују - каже Милисав.

Од тежине вагона који су падали с моста, с висине од десетак метара, кућа се тресла као да је земљотрес! Ево, на све стране су напукли зидови. Нама овде више живота нема... Имали смо доле, ближе мосту, и шталу, седам пута пет метара, од ње није остало ама баш ништа! Ја сам у недељу од шока завршио у болници, једва су успели да ме смире. Ево, и данас дрхтим као прут - прича Милисав Ракић.

Са моста у Рабреновцу на деоници пруге Београд - Бар између станица Штрпци и Прибој у недељу по подне су из шина искочила три вагона теретног воза натовареног житом на путу ка Подгорици.

Коментари / 0

Оставите коментар