Vagon pao pored kuće u kojoj je bilo 12 ljudi!

Strahovit huk, kao da tornado ide na nas, zaledio nas je za stolom, a onda su počeli lomnjava i prasak! Pogledao sam kroz prozor kuhinje i video vagon kako leti pravo na kuću... Evo, još mi se ruke tresu...

Srbija 29.04.2014 | 08:30
Vagon pao pored kuće u kojoj je bilo 12 ljudi!

Očiju punih suza, ovako je juče, dvadesetak sati pošto mu je u dvorište na četiri-pet metara od kuće pao vagon, dramu prepričavao domaćin Milisav Rakić (62) iz pribojskog naselja Rabrenovac, privijajući oko sebe unučiće i još nesvestan da je opasnost prošla!

Dvanaestoro Milisavljevih najbližih, ćerke, zetovi, četvoro unučadi od dve do 12 godina, bili su u nedelju po podne uoči ručka u kući ili ispred nje, kada se sa obližnjeg mosta na njegov dom obrušio teretni voz koji je iskočio iz šina!

Jeziv prizor...Pravo je čudo da nije bilo mrtvih

“Ljudi, bilo je neopisivo! Prvo neki jezivi, metalni huk, a kad sam pogledao kroz prozor, video sam vagone da lete na kuću... Zgrabio sam u trenu mog četvorogodišnjeg Mateju i izleteo kroz vrata. Pobegao sam nekoliko metara od kuće kad sam iza sebe čuo lom, prasak i vrisku dece i žena”, priča Milisavljev zet Radoman Milošević iz Priboja.

Milisavljeva ćerka Vera stajala je u to vreme sa sestrama Draganom i Božicom na kućnom pragu.

- Bilo je kao na filmu... Čule smo da voz usporava, a onda videli da je prošla lokomotiva, ali nema vagona. Pogledam levo i vidim vagon kako s mosta leti na kuću! Zakukale smo iz glasa i utrčale u kuću da spasavamo decu - priča Vera.

Verina majka Zora samo nekoliko minuta pre nesreće bila je u štali na koju je pao vagon pun žita!

- Eno, od štale nema ništa. Nije ostala nijedna jedina daska! Taman sam završila sa hranjenjem koza i zakoračila u kuću kad je počeo lom! Okrenem se i pogledam, kad ono - od štale nema više ništa, a preko nje leži vagon - kroz suze je juče pričala Zora.
Sve što je bilo u štali, stradalo je...

- Imali smo četiri koze, sedmoro jaradi, pet svinja, 15 kokoši... Noćas mi se učinilo da čujem koze ispod onog vagona, jutros se ne čuju - kaže Milisav.

Od težine vagona koji su padali s mosta, s visine od desetak metara, kuća se tresla kao da je zemljotres! Evo, na sve strane su napukli zidovi. Nama ovde više života nema... Imali smo dole, bliže mostu, i štalu, sedam puta pet metara, od nje nije ostalo ama baš ništa! Ja sam u nedelju od šoka završio u bolnici, jedva su uspeli da me smire. Evo, i danas drhtim kao prut - priča Milisav Rakić.

Sa mosta u Rabrenovcu na deonici pruge Beograd - Bar između stanica Štrpci i Priboj u nedelju po podne su iz šina iskočila tri vagona teretnog voza natovarenog žitom na putu ka Podgorici.

Komentari / 0

Ostavite komentar