Бескућник спава у хрпи врућег пепела (ВИДЕО)

"Прије годину дана сам једноставно одлучио дати отказ. Од тада живим као бескућник", рекао је он. Један бескућник из Чешке обиљежен је као најпрљавија особа у Европи. Лудвик Долезал (58) спава "ушушкан" у хрпу врућег пепела.

Занимљивости 29.04.2014 | 08:15
Бескућник спава у хрпи врућег пепела (ВИДЕО)

Наиме, он спали све што му се нађе при руци прије него што оде на спавање. Чак је запалио и свој мадрац како би направио што већу хрпу ватрених остатака.

Лудвик случајним пролазницима, са црним лицем и рачупаном косом, дјелује као ђаво из прича.

"Прије годину дана сам једноставно одлучио дати отказ. Од тада живим као бескућник", рекао је он.

"Сваке ноћи лијежем у топао пепео и прекријем се њим. Изгледам ужасно. Све сам имао, и јакну, чизме, али све сам спалио јер више немам ништа што би запалио. Људи ми помажу, доносе ми и старе гуме које спалим", казао је Лудвик који по цијели дан одржава ватру до 19.30, када иде на спавање.

Живи у старој напуштеној кући, а признао је да имао психолошки поремећај који га тјера да живи уз ватру и пепео.

Упркос страховитој зими у његовом родном граду Нови Бидзов у Чешкој, углавном носи вунени џемпер поцрнио од дима, преносе Независне.

"Узимам дрва која расту около, али морају бити суха да би горјела. Палим чак и гуму, она добро одржава ватру, али изазива велики дим па морам изаћи напоље", испричао је Лудвик и додао да има дисајних проблема због начина на који живи.

"Пушим све вријеме цигаре, отприлике кутију дневно. И боље дишем кад пушим", тврди он.

Овај човјек добија социјалну помоћ, али су веома опрезни, те му не дају новац да га не би запалио. Умјесто тога, дају новац у локалној продавници гдје Лудвик сваки дан узима храну.

 

Коментари / 0

Оставите коментар