Beskućnik spava u hrpi vrućeg pepela (VIDEO)

"Prije godinu dana sam jednostavno odlučio dati otkaz. Od tada živim kao beskućnik", rekao je on. Jedan beskućnik iz Češke obilježen je kao najprljavija osoba u Evropi. Ludvik Dolezal (58) spava "ušuškan" u hrpu vrućeg pepela.

Zanimljivosti 29.04.2014 | 08:15
Beskućnik spava u hrpi vrućeg pepela (VIDEO)

Naime, on spali sve što mu se nađe pri ruci prije nego što ode na spavanje. Čak je zapalio i svoj madrac kako bi napravio što veću hrpu vatrenih ostataka.

Ludvik slučajnim prolaznicima, sa crnim licem i račupanom kosom, djeluje kao đavo iz priča.

"Prije godinu dana sam jednostavno odlučio dati otkaz. Od tada živim kao beskućnik", rekao je on.

"Svake noći liježem u topao pepeo i prekrijem se njim. Izgledam užasno. Sve sam imao, i jaknu, čizme, ali sve sam spalio jer više nemam ništa što bi zapalio. Ljudi mi pomažu, donose mi i stare gume koje spalim", kazao je Ludvik koji po cijeli dan održava vatru do 19.30, kada ide na spavanje.

Živi u staroj napuštenoj kući, a priznao je da imao psihološki poremećaj koji ga tjera da živi uz vatru i pepeo.

Uprkos strahovitoj zimi u njegovom rodnom gradu Novi Bidzov u Češkoj, uglavnom nosi vuneni džemper pocrnio od dima, prenose Nezavisne.

"Uzimam drva koja rastu okolo, ali moraju biti suha da bi gorjela. Palim čak i gumu, ona dobro održava vatru, ali izaziva veliki dim pa moram izaći napolje", ispričao je Ludvik i dodao da ima disajnih problema zbog načina na koji živi.

"Pušim sve vrijeme cigare, otprilike kutiju dnevno. I bolje dišem kad pušim", tvrdi on.

Ovaj čovjek dobija socijalnu pomoć, ali su veoma oprezni, te mu ne daju novac da ga ne bi zapalio. Umjesto toga, daju novac u lokalnoj prodavnici gdje Ludvik svaki dan uzima hranu.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar