Бајерн - Реал, велики судар, великих шампиона

Актуелни првак Европе, Бајерн дочекаће у уторак од 20:45 мадридски Реал у реваншу полуфинала Лиге шампиона у којем му је потребна победа од два гола разлике, док краљевски клуб верује да може да издржи све нападе и коначно дође у ситуацију да се бори за 10. трофеј у елитном такмичењу.

Фудбал 28.04.2014 | 18:13
Бајерн - Реал, велики судар, великих шампиона

У првој утакмици која је одиграна прошле недеље у Мадриду, домаћа екипа славила је са 1:0 голом Карима Бенземе. У том дуелу посед лопте убедљиво је био на страни Бајерна, али је Реал био тај који је стварао шансе и био много опаснији.

"Мој сан је да освојим Лигу шампиона. Срећан сам што сам до сада освојио готово све трофеје, али недостаје ми баш овај. Не могу да кажем да је то моја опсесија, али хоћу да додам тај податак у своју биографију", рекао је фудбалер Реала Серхио Рамос.

Његов тим је у последњем првенственом мечу убедљиво савладао Осасуну са 4:0, док је Бајерн био бољи од Вердера са 5:2.

Мадриђани су у претходне три сезоне заредом испадали у полуфиналу, а 2012. то је било управо против Бајерна после пенала.

Статистика и историја кажу да је минхенски клуб велики фаворит против Мадриђана на свом терену. У претходних девет мечева у Минхену екипа Бајерна је против Реала забележила девет победа и само један реми.

"Заиста верујем у своју екипу и надам се да ћемо сви заједно успети да победимо дођемо до финала. На прошлонедељном мечу сам први пут у сезони био помало разочаран нашом игром, поготово што навијачи нису заслужили такву партију. Верујем да ће сада бити потпуно другачија утакмица", поручио је тренер Бајерна Пеп Гвардиола.

Њему је прошлонедељни пораз био први у тренерској каријери на стадиону Сантјаго Бернабеу, пошто је претходно као шеф стручног штаба Барселоне знао само за успехе.

Баварци ове сезоне за циљ имају и да постану први тим још од 1990. и италијанског Милана, који је одбранио титулу првака Европе.

Занимљиво је да садашњи шеф стручног штаба Реала Карло Анћелоти никада у каријери није изгубио од Бајерна.

Коментари / 0

Оставите коментар