ПАО освојио грчки Куп

Фудбалери Панатинаикоса шокирали су ПАОК и декласирали га у финалу Купа Грчке са 4:1.

Фудбал 28.04.2014 | 14:00
ПАО освојио грчки Куп

Маркус Берг остварио је хет-трик за победничку екипу, један гол додао је Карелис, док је за ПАОК једини стрелац био некадашњи везњак Партизана Звонимир Вукић.

Меч су обележила дешавања ван терена, чак 34 хапшења и велика гужва која је скоро у потпуности паралисала сва догађања у Атини. Навијачи солунске екипе дошли су у грчку престоницу у преко 300 аутобуса у нади да ће после 11 година дочекати трофеј свог тима.

ПАО је у 15. минуту дошао до вођства, када је Маркус Берг искористио гужву после корнера и сместио један отпадак у противничку мрежу за 1:0, резултат који ће остати непромењен до другог полувремена.

После паузе су "Зелени" играли веома агресивно, што се исплатило када су у 50. минуту дуплирали предност, поново преко Берга, који је искоса савладао голмана Јакоба када су сви очекивали центаршут.

На 3:0 повисио је Карелис из корнера пет минута касније, асистент је био Нано.

У 70. минуту Звонимир Вукић је искористио пенал за ПАОК након што је Абеид начинио прекршај над Лином.

Коначних 4:1 поставио је човек меча Маркус Берг два минута пред крај, када је примирио дугу лопту, предриблао Инсауралдеа и по земљи матирао Јакоба.

Панатинаикосу је ово осамнаести освојени национални куп у историји, а овај трофеј је последњи пут освојио пре четири сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар