PAO osvojio grčki Kup

Fudbaleri Panatinaikosa šokirali su PAOK i deklasirali ga u finalu Kupa Grčke sa 4:1.

Fudbal 28.04.2014 | 14:00
PAO osvojio grčki Kup

Markus Berg ostvario je het-trik za pobedničku ekipu, jedan gol dodao je Karelis, dok je za PAOK jedini strelac bio nekadašnji veznjak Partizana Zvonimir Vukić.

Meč su obeležila dešavanja van terena, čak 34 hapšenja i velika gužva koja je skoro u potpunosti paralisala sva događanja u Atini. Navijači solunske ekipe došli su u grčku prestonicu u preko 300 autobusa u nadi da će posle 11 godina dočekati trofej svog tima.

PAO je u 15. minutu došao do vođstva, kada je Markus Berg iskoristio gužvu posle kornera i smestio jedan otpadak u protivničku mrežu za 1:0, rezultat koji će ostati nepromenjen do drugog poluvremena.

Posle pauze su "Zeleni" igrali veoma agresivno, što se isplatilo kada su u 50. minutu duplirali prednost, ponovo preko Berga, koji je iskosa savladao golmana Jakoba kada su svi očekivali centaršut.

Na 3:0 povisio je Karelis iz kornera pet minuta kasnije, asistent je bio Nano.

U 70. minutu Zvonimir Vukić je iskoristio penal za PAOK nakon što je Abeid načinio prekršaj nad Linom.

Konačnih 4:1 postavio je čovek meča Markus Berg dva minuta pred kraj, kada je primirio dugu loptu, predriblao Insauraldea i po zemlji matirao Jakoba.

Panatinaikosu je ovo osamnaesti osvojeni nacionalni kup u istoriji, a ovaj trofej je poslednji put osvojio pre četiri sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar