Здравствени проблеми о којима не причамо

Сви имамо један од ових проблема, али никада скоро не причамо њима и због тога их скоро никада и не излече.

 

Здравље 28.04.2014 | 08:01
Здравствени проблеми о којима не причамо

Постоје ствари о којима можемо разговарати с блиским људима, али постоје и оне које већина људи жели задржати само за себе. Лош задах, мирис тела или неке здравствене тегобе ствари су о којима нерадо говоримо. Али то може бити проблем, јер их онда нећемо знати ни решити.

Перут - Перут настаје због суве коже на темену што значи да је морате влажити. Постоје шампони који вам у тому помажу, али и разне маске. Најбоље су оне на биљној бази. Такође је важно да косу не перете претерано често јер то додатно исушује кожу на глави. Обратите пажњу и на исхрану. Једите што више намирница које хидратизирају организам попут масних киселина омега-3.

Непријатан задах - Непријатан задах може се јавити након што сте нешто појели, али то кратко траје. Проблем је ако је то константа. Може значити да имате проблема са зубима, желудцем или респираторним системом па дишете на уста. Што год од тога било, проблем не можете решити сами па затражите стручну помоћ. Наравно, квалитетна хигијена усне шупљине је императив.

Надутост - Лоша исхрана, стрес, некретање… Све су то разлози који проузрокују надутост стомака. Осим што је реч о неугодној појави, она је и врло болна. Можете је решити тако што ћете припазити на исхрану, али и што ћете радити вежбе опуштања. Ако ипак надутост траје недељама и ништа од наведеног не даје резултате, онда то може бити симптом неког здравственог стања. У том случају обавезно посетите доктора.

Знојење - Знојење је нормална реакција тела на повишену температуру у околини, али и у самом организму. Претерано и учестало знојење може указивати на одређену неравнотежу у телу. Најбоље би било да се консултујете са доктором који ће јасно одредити што је узрок појачаном знојењу.

Неугодан мирис ногу - Када сте цели дан на ногама, нормално је да се навече неугодно осете након што изујете ципеле. Но неки људи имају тај проблем непрестано. Најчешће је реч о гљивичним или бактеријским инфекцијама. Проблем је то што симптоми нису видљиви одмах, него се једино осети неугодан мирис. Ако сте код себе приметили неугодан мирис ногу који не престаје, консултујте се са докотором.

Гасови - Иако је ријеч о потпуно нормалној физиолошкој потреби, друштвено није прихватљива. Постоје људи који често имају потребу испуштања гасова и њима није нимало лако. То може бити последица надутости и лоше исхране, али може значити и да гутају ваздух док једу. Ако вам је то проблем са којим се не знате сами носити, посетите доктора који ће вас упутити на потребне претраге.

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар