Путин одлучио да се Обами не јавља на телефон!

Путинова одлука је како се чини, за собом повукла сличне потезе неких других моћних руских званичника.

Свијет 28.04.2014 | 08:01
Путин одлучио да се Обами не јавља на телефон!

Председник Русије, Владимир Путин, је донео одлуку да до даљњег не жели да се чује са председником Сједињених Амеиричких Држава, Браком Обамом.

Како је открио извор из врха Кремља, Путин сматра да је сваки разговор са Обамом бескористан, а тим путем су кренули и остали руски званичници.

САД се спремају да заједно са још неколико европских држава уведу санкције Русији већ у понедељак. Када је чуо за планове Запада, Путин је рекао "доста".

Како пише "Тхе Даилy Беасту", који се позива на извор у врху руске валсти, Кремљ је до даљњег обуставио сваку комуникацију руског лидера са америчким председником, што је прилично јак дипломатски ударац.

Обама и Путин су се чули последњи пут 14. априла, а до тада су практиковали да телефонским путем разговарају бар једном седмично.

Том приликом Обама је упозорио Путина да би требало да ускрати подршку наоружаним проруским сепаратистима јер ће га то "скупо коштати".

Руски председник је одбацио тврдње да се меша у украјинску кризу и после тога је рекао да није заинтерескован да "ћаска" са Обамом.Путинова одлука је како се чини, за собом повукла сличне потезе неких других моћних руских званичника.

Портпарол Пентагона Стив Ворен је потврдио да је амерички министар обране Чак Хегел пре неколико дана покушао да ступи у контакт са својим руским колегом Сергејом Шојгуом, али ни он није желео да му се јави.

Једини канал који је још увек отворен је онај између двојице шефова дипломатија Сергеја Лаврова и Џона Керија.

Иако круже приче да су њих двојица добро слажу, обојица у јавним изјавама жестоко критикују један другог, тако да је свима посатло јасно да су шансе за дипломатско решење украјинске кризе веома мале.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

28.04.2014 18:14

Досадио му више са истом причом . . .

ОДГОВОРИТЕ