Putin odlučio da se Obami ne javlja na telefon!

Putinova odluka je kako se čini, za sobom povukla slične poteze nekih drugih moćnih ruskih zvaničnika.

Svijet 28.04.2014 | 08:01
Putin odlučio da se Obami ne javlja na telefon!

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, je doneo odluku da do daljnjeg ne želi da se čuje sa predsednikom Sjedinjenih Ameiričkih Država, Brakom Obamom.

Kako je otkrio izvor iz vrha Kremlja, Putin smatra da je svaki razgovor sa Obamom beskoristan, a tim putem su krenuli i ostali ruski zvaničnici.

SAD se spremaju da zajedno sa još nekoliko evropskih država uvedu sankcije Rusiji već u ponedeljak. Kada je čuo za planove Zapada, Putin je rekao "dosta".

Kako piše "The Daily Beastu", koji se poziva na izvor u vrhu ruske valsti, Kremlj je do daljnjeg obustavio svaku komunikaciju ruskog lidera sa američkim predsednikom, što je prilično jak diplomatski udarac.

Obama i Putin su se čuli poslednji put 14. aprila, a do tada su praktikovali da telefonskim putem razgovaraju bar jednom sedmično.

Tom prilikom Obama je upozorio Putina da bi trebalo da uskrati podršku naoružanim proruskim separatistima jer će ga to "skupo koštati".

Ruski predsednik je odbacio tvrdnje da se meša u ukrajinsku krizu i posle toga je rekao da nije zaintereskovan da "ćaska" sa Obamom.Putinova odluka je kako se čini, za sobom povukla slične poteze nekih drugih moćnih ruskih zvaničnika.

Portparol Pentagona Stiv Voren je potvrdio da je američki ministar obrane Čak Hegel pre nekoliko dana pokušao da stupi u kontakt sa svojim ruskim kolegom Sergejom Šojguom, ali ni on nije želeo da mu se javi.

Jedini kanal koji je još uvek otvoren je onaj između dvojice šefova diplomatija Sergeja Lavrova i Džona Kerija.

Iako kruže priče da su njih dvojica dobro slažu, obojica u javnim izjavama žestoko kritikuju jedan drugog, tako da je svima posatlo jasno da su šanse za diplomatsko rešenje ukrajinske krize veoma male.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

28.04.2014 16:14

Dosadio mu više sa istom pričom . . .

ODGOVORITE