Комеморација поводом 5 година од убиства Гарића

У добојском Центру за културу данас је одржана комеморација поводом пет година од убиства потпредсједника Српске демократске странке /СДС/ Бранислава Гарића.

X

Република Српска 26.04.2014 | 16:20
Комеморација поводом 5 година од убиства Гарића

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је на овом комеморативном скупу да је Гарић био "стијена СДС-а" и да је његова смрт ненадокнадив губитак за ову политичку партију.

Бранислав Гарић је убијен прије пет година у просторијама тадашњег Општинског одбора СДС-а Добој. У њега је пет хитаца из пиштоља испалио власник предузећа "Грађ-Промет" из Добоја Рајко Савић.

Након вишемјесечног суђења утврђено је да је Савић био неурачунљив у моменту када је пуцао у Гарића, док у СДС-у истичу да је ослобађајућа пресуда којом је "убица остао без казне мрља на правосуђу Републике Српске".

Бранислав Гарић је обављао дужност предсједника Општинског одбора СДС Добој и потпредсједника СДС-а, те потпредсједника Скупштине општине Добој.

Комеморација, коју је организовао добојски Градски одбор СДС-а, завршена је полагањем вијенаца на добојском гробљу "Шушњари", гдје је Гарић сахрањен.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

26.04.2014 17:05

Приликом епи напада испуцати у неког 5 метака то је исто да кажеш да ћемо сљедећи мјесец летјели у свемир. Особа приликом епи напада губи свијест истог момента (знам из личног искуства) тако да је ова прича смијање у лице Гарићевој породици, нормалном свијету и СДС-у. Трагедија је још већа што су два (купљена) вјештака потрвдила дијагнозу и што су Савићу за 6 мјесеци вратили пиштољ иако је био "неурачунљив".

ОДГОВОРИТЕ
Name

добојлија

26.04.2014 22:44

ВРС РВИ... Хајде нам кажи, како да се са 64 милиона КМ из наслеђене оставинске расправе породице Гарић утјешимо ми јадни опљачкани и ојађени грађани Добоја? Када је изабран за предсједника Скупштине Добој, у новембру мјесецу 2008. пријавио је 730.000 КМ, покретне и непокретне имовине, никада нисмо добили одговор, како се до 26.04.2009. године дошло до енормног и наглог повећања имовине, за тричавих 63.270.000 КМ !!!! Има нас још ВРС РВИ који смо стварали Републику Српску, који смо гладни и жедни, а које нас је власт у Добоју истјерала на улицу а паркинг послове уступа фирми из Федерације БИХ?!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

27.04.2014 19:13

За добојлију, нисам упућен ко је у Добоју толико крао али сам убјеђен да никога не треба упуцати са 5 метака за то него плијенити имовину и осудити на затвор оне који то раде. То је управо требало да уради ово правосуђе које је ослободило класичног убицу и то са лицемјерним доказима. Замисли само колико би политичара и "кумова" требало по твом стријељати односно гађати зољом прма заслузи ако одобраваш овакав поступак. Ја нисам на улици из само једног разлога а то је што имам породичну кућу која је веома давно направљена али не могу јести малтер са ње. Ако би ишао твојим системом требао бих побити бар 10 људи у свом граду, издати кућу а храну и спавање обезбједити у затвору.

ОДГОВОРИТЕ