Komemoracija povodom 5 godina od ubistva Garića

U dobojskom Centru za kulturu danas je održana komemoracija povodom pet godina od ubistva potpredsjednika Srpske demokratske stranke /SDS/ Branislava Garića.

X

Republika Srpska 26.04.2014 | 16:20
Komemoracija povodom 5 godina od ubistva Garića

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je na ovom komemorativnom skupu da je Garić bio "stijena SDS-a" i da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak za ovu političku partiju.

Branislav Garić je ubijen prije pet godina u prostorijama tadašnjeg Opštinskog odbora SDS-a Doboj. U njega je pet hitaca iz pištolja ispalio vlasnik preduzeća "Građ-Promet" iz Doboja Rajko Savić.

Nakon višemjesečnog suđenja utvrđeno je da je Savić bio neuračunljiv u momentu kada je pucao u Garića, dok u SDS-u ističu da je oslobađajuća presuda kojom je "ubica ostao bez kazne mrlja na pravosuđu Republike Srpske".

Branislav Garić je obavljao dužnost predsjednika Opštinskog odbora SDS Doboj i potpredsjednika SDS-a, te potpredsjednika Skupštine opštine Doboj.

Komemoracija, koju je organizovao dobojski Gradski odbor SDS-a, završena je polaganjem vijenaca na dobojskom groblju "Šušnjari", gdje je Garić sahranjen.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

26.04.2014 19:05

Prilikom epi napada ispucati u nekog 5 metaka to je isto da kažeš da ćemo sljedeći mjesec letjeli u svemir. Osoba prilikom epi napada gubi svijest istog momenta (znam iz ličnog iskustva) tako da je ova priča smijanje u lice Garićevoj porodici, normalnom svijetu i SDS-u. Tragedija je još veća što su dva (kupljena) vještaka potrvdila dijagnozu i što su Saviću za 6 mjeseci vratili pištolj iako je bio "neuračunljiv".

ODGOVORITE
Name

dobojlija

27.04.2014 00:44

VRS RVI... Hajde nam kaži, kako da se sa 64 miliona KM iz nasleđene ostavinske rasprave porodice Garić utješimo mi jadni opljačkani i ojađeni građani Doboja? Kada je izabran za predsjednika Skupštine Doboj, u novembru mjesecu 2008. prijavio je 730.000 KM, pokretne i nepokretne imovine, nikada nismo dobili odgovor, kako se do 26.04.2009. godine došlo do enormnog i naglog povećanja imovine, za tričavih 63.270.000 KM !!!! Ima nas još VRS RVI koji smo stvarali Republiku Srpsku, koji smo gladni i žedni, a koje nas je vlast u Doboju istjerala na ulicu a parking poslove ustupa firmi iz Federacije BIH?!!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

27.04.2014 21:13

Za dobojliju, nisam upućen ko je u Doboju toliko krao ali sam ubjeđen da nikoga ne treba upucati sa 5 metaka za to nego plijeniti imovinu i osuditi na zatvor one koji to rade. To je upravo trebalo da uradi ovo pravosuđe koje je oslobodilo klasičnog ubicu i to sa licemjernim dokazima. Zamisli samo koliko bi političara i "kumova" trebalo po tvom strijeljati odnosno gađati zoljom prma zasluzi ako odobravaš ovakav postupak. Ja nisam na ulici iz samo jednog razloga a to je što imam porodičnu kuću koja je veoma davno napravljena ali ne mogu jesti malter sa nje. Ako bi išao tvojim sistemom trebao bih pobiti bar 10 ljudi u svom gradu, izdati kuću a hranu i spavanje obezbjediti u zatvoru.

ODGOVORITE