За развој Бање Дворови потребно 14,5 милиона КМ

Комплекс Бање Дворови у Бијељини има амбициозан план изградње аква-парка, спа-центра и новог хотела, за чију је реализацију потребно 14,5 милиона КМ.Комплекс Бање Дворови у Бијељини има амбициозан план изградње аква-парка, спа-центра и новог хотела, за чију је реализацију потребно 14,5 милиона КМ.

X

Република Српска 26.04.2014 | 16:07
За развој Бање Дворови потребно 14,5 милиона КМ

Идејно архитектонско-урбанистичко рјешење за развој Бање Дворови ће у понедјељак, 28. априла, бити представљено одборницима Скупштине града.

За план изградње друге фазе новог хотела са 5.500 метара квадратних простора потребно је 5 милиона КМ, а спа центар са затвореним и полунаткривеним базеном, конгресном салом и апартманима коштао би око 2,6 милиона КМ.

За планирани аква-парк са шест отворених базена потребно је обезбиједити 2,3 милиона КМ.Уз ове садржаје, модернизовани туристички и здравствени компекс имао би и спортско-рекреативни центар с базеном, чија би изградња коштала 2,4 милиона КМ.

Нешто мање новца, укупно око 1,2 милиона КМ, потребно је за планирану изградњу бунгалова, спортских терена, трим-стаза и паркинга.

Од градских одборника очекује се да анализирају понуђено идејно рјешење комплекса Бање Дворови и евентуално изврше неке корекције.

Оквирна тржишна вриједност постојећих непокретности Бање Дворови процијењена је на 12,5 милиона КМ, а ријеч је о хотелу са 114 лежајева, 5 отворених базена и спортским теренима.

Ова бања више од 50 година користи геотермалне изворе воде којима обилује регија Семберије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

робy

26.04.2014 15:41

Вријеме би било да се несто уради са оним руглом од бање.

ОДГОВОРИТЕ