Za razvoj Banje Dvorovi potrebno 14,5 miliona KM

Kompleks Banje Dvorovi u Bijeljini ima ambiciozan plan izgradnje akva-parka, spa-centra i novog hotela, za čiju je realizaciju potrebno 14,5 miliona KM.Kompleks Banje Dvorovi u Bijeljini ima ambiciozan plan izgradnje akva-parka, spa-centra i novog hotela, za čiju je realizaciju potrebno 14,5 miliona KM.

X

Republika Srpska 26.04.2014 | 16:07
Za razvoj Banje Dvorovi potrebno 14,5 miliona KM

Idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje za razvoj Banje Dvorovi će u ponedjeljak, 28. aprila, biti predstavljeno odbornicima Skupštine grada.

Za plan izgradnje druge faze novog hotela sa 5.500 metara kvadratnih prostora potrebno je 5 miliona KM, a spa centar sa zatvorenim i polunatkrivenim bazenom, kongresnom salom i apartmanima koštao bi oko 2,6 miliona KM.

Za planirani akva-park sa šest otvorenih bazena potrebno je obezbijediti 2,3 miliona KM.Uz ove sadržaje, modernizovani turistički i zdravstveni kompeks imao bi i sportsko-rekreativni centar s bazenom, čija bi izgradnja koštala 2,4 miliona KM.

Nešto manje novca, ukupno oko 1,2 miliona KM, potrebno je za planiranu izgradnju bungalova, sportskih terena, trim-staza i parkinga.

Od gradskih odbornika očekuje se da analiziraju ponuđeno idejno rješenje kompleksa Banje Dvorovi i eventualno izvrše neke korekcije.

Okvirna tržišna vrijednost postojećih nepokretnosti Banje Dvorovi procijenjena je na 12,5 miliona KM, a riječ je o hotelu sa 114 ležajeva, 5 otvorenih bazena i sportskim terenima.

Ova banja više od 50 godina koristi geotermalne izvore vode kojima obiluje regija Semberije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

roby

26.04.2014 17:41

Vrijeme bi bilo da se nesto uradi sa onim ruglom od banje.

ODGOVORITE