Косовски Срби осудили напад на возила Еулекса

Представници локалних самоуправа са севера Косова и Метохије и Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина, најоштрије су осудили напад из ватреног оружја на возила Еулекса, који се вечерас догодио на територији општине Зубин Поток.

Србија 26.04.2014 | 09:30
Косовски Срби осудили напад на возила Еулекса

"Оваквим поступцима наноси се штета српском народу на Косову и Метохији и напорима да се демократским средствима остваре основна права Срба и осталог неалбанског живља како би се нормализовао живот.

Захтевамо да надлежни и међународна заједница пронађу и казне починиоце овог напада", каже се у њиховом саопштењу.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић изјавила је да су два возила Еулекса нападнута вечерас на северу Косова на путу ка прелазу Брњак у општини Зубин Поток али да повређених није било.

До напада на Еулекс долази након што су пре непуних 10 дана представници локалне самоуправе са севера Косова прогласили Еулекс полицију непожељном на северу покрајине.

Гудељевић је у изјави Тањугу рекла да се инцидент догодио око 20 сати, не износећи друге детаље.

"Није било повређених. Оперативна група Митровица истражује случај," додала је Гудељевићева.

Напад у селу Бање, у близини прелаза Брњак, осудила је и Канцеларија за Косово и Метохију, наводећи да је срећа да у нападу није било повређених.

Како истичу, ко год да је то урадио нанео је штету, пре свега српском народу на Косову и Метохији и напорима које Влада Србије и косовски Срби улажу да би се нормализовао живот у Покрајини.

"Поново се потврђује да на Косову и Метохији нису безбедни ни органи реда, ни грађани", наведено је у саопштењу.

Канцеларије за КиМ тражи да надлежни и међународна заједница учине корак даље од увиђаја и пронађу и казне виновнике овог напада, напомињући да Република Србија нуди сваку врсту помоћи у решавању овог случаја.

"Недостатак безбедног и сигурног живот и даље је највећи проблем за све грађане на Космету", закључује се у саопштењу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

26.04.2014 08:52

Па да, када шиптари убијају и хапсе Србе у сарадњи са ЕУЛКС-ом и нико се не процесуира онда је то уреду а када буде један инцидент за који још ништа није утврђено одмах се осуђују Срби и то чак од оних који би требало да их бране. Имате пуну подршку браћо са Косова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елла

26.04.2014 10:06

Ма ви срби би само пуцали и ратовали па докле бре висе

ОДГОВОРИТЕ