Kosovski Srbi osudili napad na vozila Euleksa

Predstavnici lokalnih samouprava sa severa Kosova i Metohije i Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, najoštrije su osudili napad iz vatrenog oružja na vozila Euleksa, koji se večeras dogodio na teritoriji opštine Zubin Potok.

Srbija 26.04.2014 | 09:30
Kosovski Srbi osudili napad na vozila Euleksa

"Ovakvim postupcima nanosi se šteta srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i naporima da se demokratskim sredstvima ostvare osnovna prava Srba i ostalog nealbanskog življa kako bi se normalizovao život.

Zahtevamo da nadležni i međunarodna zajednica pronađu i kazne počinioce ovog napada", kaže se u njihovom saopštenju.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da su dva vozila Euleksa napadnuta večeras na severu Kosova na putu ka prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok ali da povređenih nije bilo.

Do napada na Euleks dolazi nakon što su pre nepunih 10 dana predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova proglasili Euleks policiju nepoželjnom na severu pokrajine.

Gudeljević je u izjavi Tanjugu rekla da se incident dogodio oko 20 sati, ne iznoseći druge detalje.

"Nije bilo povređenih. Operativna grupa Mitrovica istražuje slučaj," dodala je Gudeljevićeva.

Napad u selu Banje, u blizini prelaza Brnjak, osudila je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, navodeći da je sreća da u napadu nije bilo povređenih.

Kako ističu, ko god da je to uradio naneo je štetu, pre svega srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i naporima koje Vlada Srbije i kosovski Srbi ulažu da bi se normalizovao život u Pokrajini.

"Ponovo se potvrđuje da na Kosovu i Metohiji nisu bezbedni ni organi reda, ni građani", navedeno je u saopštenju.

Kancelarije za KiM traži da nadležni i međunarodna zajednica učine korak dalje od uviđaja i pronađu i kazne vinovnike ovog napada, napominjući da Republika Srbija nudi svaku vrstu pomoći u rešavanju ovog slučaja.

"Nedostatak bezbednog i sigurnog život i dalje je najveći problem za sve građane na Kosmetu", zaključuje se u saopštenju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

26.04.2014 10:52

Pa da, kada šiptari ubijaju i hapse Srbe u saradnji sa EULKS-om i niko se ne procesuira onda je to uredu a kada bude jedan incident za koji još ništa nije utvrđeno odmah se osuđuju Srbi i to čak od onih koji bi trebalo da ih brane. Imate punu podršku braćo sa Kosova!

ODGOVORITE
Name

Ella

26.04.2014 12:06

Ma vi srbi bi samo pucali i ratovali pa dokle bre vise

ODGOVORITE