Зорана Михајловић и Антић замијенили мјеста у новој влади

Зорана Михајловић (СНС) водиће саобраћај, грађевину и инфраструктуру, а Александар Антић (СПС) рударство и енергетику; На опште изненађење, Братислав Гашић предложен је за новог министра одбране.


Србија 26.04.2014 | 08:30
Зорана Михајловић и Антић замијенили мјеста у новој влади

Србија данас добија владу на челу с премијером Александром Вучићем, који ће изложити експозе у Народној скупштини и с члановима кабинета положити заклетву.

Влада ће имати 19 чланова, уз позицију премијера, 16 министарстава и два ресора без портфеља.

Поред стручњака Кори Удовички (државна управа и локална самоуправа), Душана Вујовића (привреда) и Златибора Лончара (здравство), ново појачање у Немањиној 11 биће физичар Срђан Вербић (44), који ће водити Министарство просвете и науке.

У улози министара први пут ће се доказивати потпредседници СНС Братислав Гашић, који ће водити ресор одбране, и Небојша Стефановић (Министарство унутрашњих послова), као и њихова страначка колегиница Јадранка Јоксимовић, којој је поверено Министарство без портфеља за европске интеграције.

На челу Министарства пољопривреде биће Живанко Радовачев, директор „Млекопродукта“, кадар СПС.

Зорана Михајловић и Александар Антић практично ће се ротирати на министарским позицијама, пошто ће потпредседница СНС, уз позицију вицепремијера, преузети и ресор грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, док ће социјалиста бити на челу Министарства рударства и енергетике.

Небојша Стефановић је после јучерашње седнице казао да је Главни одбор СНС дао подршку мандатару и лидеру странке Вучићу да формира владу.

- ГО је дао подршку будућем премијеру да влада спроведе озбиљне и свеобухватне реформе које ће променити Србију и учинити да грађани Србије живе боље, али се и упустити у тешке промене које су годинама одлагане, а због којих смо се, нажалост, нашли у овако тешком стању.

То ће бити основни циљеви ове владе - казао је он и истакао:

- На седници ГО рекли смо да ниједан министар неће бити непроменљив и да ћемо морати да улажемо много напора да сви они који буду учествовали у раду схвате да је ово прилика која не може да се пропусти.

Он је истакао да постоје још једна или две мање дилеме о којима ће данас бити донета одлука и саопштен састав нове владе.

- Решења је предложио СНС, а остала решења предложиће коалициони партнери - додао је Стефановић.

Напредњаци су предложили девет кандидата за министре - Лазара Крстића (финансије), Небојшу Стефановића (полиција), Душана Вујовића (привреда), Кори Удовички (државне управе), Николу Селаковића (правда), Зорану Михајловић (саобраћај, инфраструктура и грађевинарство), Братислава Гашића (одбрана), Златибора Лончара (здравство) и Јадранку Јоксимовић (без портфеља, европске интеграције).

Велимир Илић, лидер Нове Србије, остаје и овај мандат у влади, али ће ресор грађевинарства и урбанизма заменити министарством без портфеља, а биће задужен за ванредне ситуације.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Градиска РС

26.04.2014 08:19

Мој став нема никакву вазнос наравно.Али сам први пут дубоко разоцаран са овом смјеном Зоране са мјеста Министра енергетике.Велики сам фан СНС-а али мислим да је попустање и поново препустање социјалистима енергетике не допустиво Кога брига за Русе.Води своју владу како народ то хоце.Смјени Бајатовица и стави Михајловицку за министра енергетике.Ево један фан кога сте изгубили због попустања и слабости.Ста це то Антиц боље радити од Зоране?Али је Руски играц.Ма мука ми је ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тризор

26.04.2014 16:58

Ово је у најмању руку смесна ротација. Заменити једну изузетно струцну особу са неким ко је струцњак у пољопривреди а уз то, и анемицан тип, само говори да це у Србији мало сто ста сустински да се промени. На крају испада да министарства мозе водити било ко...

ОДГОВОРИТЕ