Zorana Mihajlović i Antić zamijenili mjesta u novoj vladi

Zorana Mihajlović (SNS) vodiće saobraćaj, građevinu i infrastrukturu, a Aleksandar Antić (SPS) rudarstvo i energetiku; Na opšte iznenađenje, Bratislav Gašić predložen je za novog ministra odbrane.


Srbija 26.04.2014 | 08:30
Zorana Mihajlović i Antić zamijenili mjesta u novoj vladi

Srbija danas dobija vladu na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem, koji će izložiti ekspoze u Narodnoj skupštini i s članovima kabineta položiti zakletvu.

Vlada će imati 19 članova, uz poziciju premijera, 16 ministarstava i dva resora bez portfelja.

Pored stručnjaka Kori Udovički (državna uprava i lokalna samouprava), Dušana Vujovića (privreda) i Zlatibora Lončara (zdravstvo), novo pojačanje u Nemanjinoj 11 biće fizičar Srđan Verbić (44), koji će voditi Ministarstvo prosvete i nauke.

U ulozi ministara prvi put će se dokazivati potpredsednici SNS Bratislav Gašić, koji će voditi resor odbrane, i Nebojša Stefanović (Ministarstvo unutrašnjih poslova), kao i njihova stranačka koleginica Jadranka Joksimović, kojoj je povereno Ministarstvo bez portfelja za evropske integracije.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede biće Živanko Radovačev, direktor „Mlekoprodukta“, kadar SPS.

Zorana Mihajlović i Aleksandar Antić praktično će se rotirati na ministarskim pozicijama, pošto će potpredsednica SNS, uz poziciju vicepremijera, preuzeti i resor građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok će socijalista biti na čelu Ministarstva rudarstva i energetike.

Nebojša Stefanović je posle jučerašnje sednice kazao da je Glavni odbor SNS dao podršku mandataru i lideru stranke Vučiću da formira vladu.

- GO je dao podršku budućem premijeru da vlada sprovede ozbiljne i sveobuhvatne reforme koje će promeniti Srbiju i učiniti da građani Srbije žive bolje, ali se i upustiti u teške promene koje su godinama odlagane, a zbog kojih smo se, nažalost, našli u ovako teškom stanju.

To će biti osnovni ciljevi ove vlade - kazao je on i istakao:

- Na sednici GO rekli smo da nijedan ministar neće biti nepromenljiv i da ćemo morati da ulažemo mnogo napora da svi oni koji budu učestvovali u radu shvate da je ovo prilika koja ne može da se propusti.

On je istakao da postoje još jedna ili dve manje dileme o kojima će danas biti doneta odluka i saopšten sastav nove vlade.

- Rešenja je predložio SNS, a ostala rešenja predložiće koalicioni partneri - dodao je Stefanović.

Naprednjaci su predložili devet kandidata za ministre - Lazara Krstića (finansije), Nebojšu Stefanovića (policija), Dušana Vujovića (privreda), Kori Udovički (državne uprave), Nikolu Selakovića (pravda), Zoranu Mihajlović (saobraćaj, infrastruktura i građevinarstvo), Bratislava Gašića (odbrana), Zlatibora Lončara (zdravstvo) i Jadranku Joksimović (bez portfelja, evropske integracije).

Velimir Ilić, lider Nove Srbije, ostaje i ovaj mandat u vladi, ali će resor građevinarstva i urbanizma zameniti ministarstvom bez portfelja, a biće zadužen za vanredne situacije.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gradiska RS

26.04.2014 08:19

Moj stav nema nikakvu vaznos naravno.Ali sam prvi put duboko razocaran sa ovom smjenom Zorane sa mjesta Ministra energetike.Veliki sam fan SNS-a ali mislim da je popustanje i ponovo prepustanje socijalistima energetike ne dopustivo Koga briga za Ruse.Vodi svoju vladu kako narod to hoce.Smjeni Bajatovica i stavi Mihajlovicku za ministra energetike.Evo jedan fan koga ste izgubili zbog popustanja i slabosti.Sta ce to Antic bolje raditi od Zorane?Ali je Ruski igrac.Ma muka mi je ...

ODGOVORITE
Name

trizor

26.04.2014 16:58

Ovo je u najmanju ruku smesna rotacija. Zameniti jednu izuzetno strucnu osobu sa nekim ko je strucnjak u poljoprivredi a uz to, i anemican tip, samo govori da ce u Srbiji malo sto sta sustinski da se promeni. Na kraju ispada da ministarstva moze voditi bilo ko...

ODGOVORITE