Стефановић саопштио имена чланова Владе из СНС

Потпредседник СНС Небојша Стефановић изјавио је данас да ће Влада Србије имати 19 чланова, међу којима ће бити и два министра без портфеља.

Србија 26.04.2014 | 08:15
Стефановић саопштио имена чланова Владе из СНС

Стефановић је након седнице Главног одбора новинарима представио решења СНС за министре којих ће из те странке бити седам укључујући премијера, али не рачунајући нестраначке личности које је та странка предложила.

Предлози СНС су: за министра финансија Лазар Крстић, привреде Душан Вујовић, министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која ће бити и потпредседница владе, правде Никола Селаковић, државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички, одбране Братислав Гашић, здравља Златибор Лончар, а полиције Стефановић.

Министар без портфеља задужен за ЕУ биће Јадранка Јоксимовић, рекао је Стефановић и навео да ће Александар Вулин и Расим Љајић такође бити у влади.

Он је истакао да је договор да министар енергетике буде из СПС и да ће своје кандидате за министре предложити коалициони партнери и навео да постоје још једна или две дилеме које имају везе са неким персоналним решењима о којима ће сутра бити завршене консултације, а у вези су са министарствима која нису наведена.

Стефановић није могао да прецизира када ће бити потписани коалициони споразуми са СПС и СВМ.Он је поручио да ће сви министри бити стално на провери, да неће бити незаменљивих, те да је Главни одбор данас подржао Вучића у намери да спроведе одлучне реформе да би грађани живели боље.

То ће уједно бити и основни циљеви владе, закључио је Стефановић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перун

25.04.2014 19:01

Сада нема "првог" потпресједника!?

ОДГОВОРИТЕ