Stefanović saopštio imena članova Vlade iz SNS

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da će Vlada Srbije imati 19 članova, među kojima će biti i dva ministra bez portfelja.

Srbija 26.04.2014 | 08:15
Stefanović saopštio imena članova Vlade iz SNS

Stefanović je nakon sednice Glavnog odbora novinarima predstavio rešenja SNS za ministre kojih će iz te stranke biti sedam uključujući premijera, ali ne računajući nestranačke ličnosti koje je ta stranka predložila.

Predlozi SNS su: za ministra finansija Lazar Krstić, privrede Dušan Vujović, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja će biti i potpredsednica vlade, pravde Nikola Selaković, državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, odbrane Bratislav Gašić, zdravlja Zlatibor Lončar, a policije Stefanović.

Ministar bez portfelja zadužen za EU biće Jadranka Joksimović, rekao je Stefanović i naveo da će Aleksandar Vulin i Rasim Ljajić takođe biti u vladi.

On je istakao da je dogovor da ministar energetike bude iz SPS i da će svoje kandidate za ministre predložiti koalicioni partneri i naveo da postoje još jedna ili dve dileme koje imaju veze sa nekim personalnim rešenjima o kojima će sutra biti završene konsultacije, a u vezi su sa ministarstvima koja nisu navedena.

Stefanović nije mogao da precizira kada će biti potpisani koalicioni sporazumi sa SPS i SVM.On je poručio da će svi ministri biti stalno na proveri, da neće biti nezamenljivih, te da je Glavni odbor danas podržao Vučića u nameri da sprovede odlučne reforme da bi građani živeli bolje.

To će ujedno biti i osnovni ciljevi vlade, zaključio je Stefanović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

perun

25.04.2014 19:01

Sada nema "prvog" potpresjednika!?

ODGOVORITE