Имена која су законом забрањена

Попис имена заиста је занимљив, као и прописи одређених земаља.
Да којим случајем живите у Њемачкој, дјетету не бисте могли дати име Андерсон Купер (водитељ на ЦНН-у). 

Занимљивости 25.04.2014 | 19:05
Имена која су законом забрањена

Наиме, то је једна од земаља која законом забрањује додјељивање одређених имена, у овом случају презиме као лично име. У неким су пак земљама попут Италије и Шведске забрањена имена због којих би дјеца могла бити изложена поругама, срамоћењу, које је све чешће због необичних интернационалних имена.

Андерсон
Презимена која би требала бити у служби имена нису дозвољена у Њемачкој, као ни имена објеката или производа. Нијемци стога могу заборавити на мале Тејлорсе, Тобисе, Рајлисе или Квинсе. Осим тога, сва имена морају бити одређена по родовима. Односно из имена се мора знати ради ли се о женској или мушкој особи.

Беар (медвјед)
Глумице Алисја Силверстон и Кејт Винслет требале би размислити о другачијим именима за дјецу да којим случајем живе у Малезији. Наиме, у тој земљи дјетету не можете дати име по некој животињи, воћу или поврћу. Законом су забрањена.

Царолина
Имена која садржавају слово Ц не могу се давати дјеци на Исланду, јер у њиховој абецеди не постоји то слово. Од 1991., Исландски одбор за одобравање имена одлучује је ли име које садржи слово Ц прихватљиво.

Дуке (војвода)
На Новом Зеланду дјеци је забрањено давати имена која би 'могла увриједити појединце одређених група'. Забрањене су тако све титуле попут Принцеза, Принц, Краљ, Мајор, Витез, односно Принце, Принцесс, Кинг, Мајор, Книгхт.

Елејн
Елејн, баш као и Алиц, Сенди, Лаура и Линда забрањена су имена у Саудијској Арабији, јер спадају у категорију имена која 'вријеђају вјерска осјећања', а повезују се с племићима који су неарапског или неисламског поријекла.

Хермиона
Ово име забрањено је у мексичкој провинцији Сонори како би се спријечио потенцијално вршњачко насиље над дјецом. Недавно су управо из тих разлога забрањена имена и Хари Потер, Џејмс Бонд и Лејди Ди

Маја
И док је у САД-у у посљедњој години рођено чак око 4.000 Маја у Саудијској Арабији нећете наћи ниједну, јер је то име такође на листи забрањених.

Мона Лиса
Због неког се разлога Мона Лиса нашла на листи забрањених имена у Португалу.

Сарах
У Мароку је забрањено користити име Сарах, али зато дјетету можете дати арапску верзију истог имена Сара. Но постоји листа имена за коју можете платити па ће вам онда бити допуштено дијете назвати рецимо Адам.

Том
У Португалу је дјеци забрањено давати надимке попут рецимо имена Том. Но врло радо ће у родни лист уписати име Томас. Имена такође требају бити традиционално португалска, морају бити потпуна и не смију бити унисекс, преноси Тпортал.

Виолет
Џенифер Гарднер и Бен Афлек морали би размислити о промјени имена своје кћери да којим случајем живе у Малезији. Имена из природе не смију се, наиме, давати дјеци.

Коментари / 0

Оставите коментар