Директор не зна како послује "Никола Тесла"

Нови директор Јавног предузећа "Никола Тесла" Душан Вјештица данас се састао са текстилним радницима
у Билећи и обећао да ће Влада помоћи даљи рад и опстанак текстилних фирми у Херцеговини.

Република Српска 26.04.2014 | 08:58
Директор не зна како послује "Никола Тесла"

Иако је било најављено, Вјештица се није сусрео са радницима у Требињу које су и данас протестовале испред сједиштва фирме "Имекс-интернационал", а јавности није саопштено колика је дуговања у фирми "Никола Тесла" оставио смијењени директор Драган Вучетић.
 
Текстилне раднице дуго времена су чекале на долазак новог директора Душана Вјештице, али осим обећања да ће Влада помоћи даљи рад фабрике јавност није сазнала одговоре на многа питања, шта је узрок бројних проблема, гдје нестају новци и зашто се радницима не исплаћују плате.

Нови директор није се детаљно упознао са пословном документацијом, и не зна гдје су утрошена средства од кредита и колики је дуг оставио смијењени директор Драган Вучетић.

"Ја нисам детаљно упознат са стањем у предузећу јер сам функцију преузео прије 15-ак дана, и не могу да кажем да ли је било незаконитих радњи и трошења новца. Остала је само једна транша кредита од 5 000 000 који смо узели од ИРБ-а а средства су искориштена за плаћање радова на фабрици и набавку опреме. Не знам гдје се сада налази Драган Вучетић, а не могу Вам говорити ни о детаљима пословне сарадње са партнером "Имекс-интернационалом" јер је то пословна тајна. Влада је опредјељења да сачува текстилне фабрике, и надам се да ће проблеми бити ријешени" - каже Душан Вјештица, директор ЈП "Никола Тесла"

И док су текстилне раднице у Требињу и данас протестовале и узалудно чекале Вјештицу, вође смјена и руководиоци у Билећи су задовољни.

"Ја не знам зашто раднице протестују и сматрам да за то нема разлога. Примили смо сада и фебруарску плату, тешка је ситуација и некада је нормално да плата касни, а ја мислим да су услови рада добри и да
треба сви да се потрудимо и задржимо радна мјеста" - каже Милева Берак, руководилац у "Имекс-интернационалу".


Иако је истекао рок "Имекс-интернационал" још није вратио позајмицу коју је бескаматно добио од општине Билећа, а директорица Милена Јанковић није се појавила пред новинарима након састанка са Душаном Вјештицом. Огласила се саопштењем у којем је окривила поједине медије и новинаре да сносе одговорност за тешко стање у њеном предузећу.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

КАТАРЗА

25.04.2014 18:34

Само народ сваку идеју прогута сто им влада скува. Мало це се бунити и опет Јово наново.... И тако у бесконацност..

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

25.04.2014 20:57

Поред кинеске робе, овдје је текстилна индустрија осудјена на пропаст. не улазите висе, мање це бити губитка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

25.04.2014 21:06

Његов посао није да зна,његов посао је да зтаска милионске проневјере...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вампир

26.04.2014 02:38

Вјештица че то сазнати кад купи нову метлу, хахахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

26.04.2014 10:20

По његовом понашању и "неупућености" види се да покушава сакрити огроман лоповлук!

ОДГОВОРИТЕ