Direktor ne zna kako posluje "Nikola Tesla"

Novi direktor Javnog preduzeća "Nikola Tesla" Dušan Vještica danas se sastao sa tekstilnim radnicima
u Bileći i obećao da će Vlada pomoći dalji rad i opstanak tekstilnih firmi u Hercegovini.

Republika Srpska 26.04.2014 | 08:58
Direktor ne zna kako posluje "Nikola Tesla"

Iako je bilo najavljeno, Vještica se nije susreo sa radnicima u Trebinju koje su i danas protestovale ispred sjedištva firme "Imeks-internacional", a javnosti nije saopšteno kolika je dugovanja u firmi "Nikola Tesla" ostavio smijenjeni direktor Dragan Vučetić.
 
Tekstilne radnice dugo vremena su čekale na dolazak novog direktora Dušana Vještice, ali osim obećanja da će Vlada pomoći dalji rad fabrike javnost nije saznala odgovore na mnoga pitanja, šta je uzrok brojnih problema, gdje nestaju novci i zašto se radnicima ne isplaćuju plate.

Novi direktor nije se detaljno upoznao sa poslovnom dokumentacijom, i ne zna gdje su utrošena sredstva od kredita i koliki je dug ostavio smijenjeni direktor Dragan Vučetić.

"Ja nisam detaljno upoznat sa stanjem u preduzeću jer sam funkciju preuzeo prije 15-ak dana, i ne mogu da kažem da li je bilo nezakonitih radnji i trošenja novca. Ostala je samo jedna tranša kredita od 5 000 000 koji smo uzeli od IRB-a a sredstva su iskorištena za plaćanje radova na fabrici i nabavku opreme. Ne znam gdje se sada nalazi Dragan Vučetić, a ne mogu Vam govoriti ni o detaljima poslovne saradnje sa partnerom "Imeks-internacionalom" jer je to poslovna tajna. Vlada je opredjeljenja da sačuva tekstilne fabrike, i nadam se da će problemi biti riješeni" - kaže Dušan Vještica, direktor JP "Nikola Tesla"

I dok su tekstilne radnice u Trebinju i danas protestovale i uzaludno čekale Vješticu, vođe smjena i rukovodioci u Bileći su zadovoljni.

"Ja ne znam zašto radnice protestuju i smatram da za to nema razloga. Primili smo sada i februarsku platu, teška je situacija i nekada je normalno da plata kasni, a ja mislim da su uslovi rada dobri i da
treba svi da se potrudimo i zadržimo radna mjesta" - kaže Mileva Berak, rukovodilac u "Imeks-internacionalu".


Iako je istekao rok "Imeks-internacional" još nije vratio pozajmicu koju je beskamatno dobio od opštine Bileća, a direktorica Milena Janković nije se pojavila pred novinarima nakon sastanka sa Dušanom Vješticom. Oglasila se saopštenjem u kojem je okrivila pojedine medije i novinare da snose odgovornost za teško stanje u njenom preduzeću.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

KATARZA

25.04.2014 18:34

Samo narod svaku ideju proguta sto im vlada skuva. Malo ce se buniti i opet Jovo nanovo.... I tako u beskonacnost..

ODGOVORITE
Name

pero

25.04.2014 20:57

Pored kineske robe, ovdje je tekstilna industrija osudjena na propast. ne ulazite vise, manje ce biti gubitka.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

25.04.2014 21:06

Njegov posao nije da zna,njegov posao je da ztaska milionske pronevjere...

ODGOVORITE
Name

Vampir

26.04.2014 02:38

Vještica če to saznati kad kupi novu metlu, hahahahahahaha

ODGOVORITE
Name

Đoda

26.04.2014 10:20

Po njegovom ponašanju i "neupućenosti" vidi se da pokušava sakriti ogroman lopovluk!

ODGOVORITE