Продужен рок важења ентитетских лиценци

Министар саобраћаја и комуникација БиХ Дамир Хаџић потписао је правилник којим је омогућено да и послије 1. маја важе лиценце возачима за међународни друмски превоз које издају Република Српска и Федерација БиХ, све до доношења новог правилника у јуну, потврђено је у ресорном министарству.

 

Босна и Херцеговина 25.04.2014 | 18:29
Продужен рок важења ентитетских лиценци

До сада је важећи правилник предвиђао да се од 1. маја међународни превоз може обављати само на основу лиценце коју издаје Министарство саобраћаја и комуникација БиХ.

Пролонгирањем рока уважени су закључци са састанка од 22. априла у Сарајеву, којем су присуствовали представници Спољнотрговинске коморе БиХ, Министарства саобраћаја и комуникација БиХ, Привредне коморе Федерације БиХ, Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Привредне коморе Српске и Републичког удружења међународног и унутрашњег превоза.

На састанку у Привредној комори Републике Српске у Бањалуци прошлог мјесеца дефинисано је седам захтјева, међу којима је тражено пролонгирање примјене Правилника о начину и поступку издавања лиценци и квалификационих картица возача за вршење међународног друмског превоза, јер измјене није могуће провести до задатог рока - 1. маја.

Извор из Министарства саобраћаја и комуникација БиХ наглашава да до 15. јуна мора бити усаглашен текст новог правилникана на којем ће радити радна група састављена од представника надлежних институција. Тај правилник биће у потпуности усклађен са важећим уредбама, којима се третира област међународног друмског превоза, односно лиценцирања превозника чиме би требало да буде стављена тачка на ово питање.



Коментари / 1

Оставите коментар
Name

никола

25.04.2014 17:40

Мислим да се то неће ријешити ни до 15. јуна јер је први рок за замјену лиценци био 15. октобар 2009. Од тада га стално пролонгирају. Радим на граници па знам. То су неки виши интереси..

ОДГОВОРИТЕ