Produžen rok važenja entitetskih licenci

Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Damir Hadžić potpisao je pravilnik kojim je omogućeno da i poslije 1. maja važe licence vozačima za međunarodni drumski prevoz koje izdaju Republika Srpska i Federacija BiH, sve do donošenja novog pravilnika u junu, potvrđeno je u resornom ministarstvu.

 

Bosna i Hercegovina 25.04.2014 | 18:29
Produžen rok važenja entitetskih licenci

Do sada je važeći pravilnik predviđao da se od 1. maja međunarodni prevoz može obavljati samo na osnovu licence koju izdaje Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH.

Prolongiranjem roka uvaženi su zaključci sa sastanka od 22. aprila u Sarajevu, kojem su prisustvovali predstavnici Spoljnotrgovinske komore BiH, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH, Privredne komore Federacije BiH, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Privredne komore Srpske i Republičkog udruženja međunarodnog i unutrašnjeg prevoza.

Na sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske u Banjaluci prošlog mjeseca definisano je sedam zahtjeva, među kojima je traženo prolongiranje primjene Pravilnika o načinu i postupku izdavanja licenci i kvalifikacionih kartica vozača za vršenje međunarodnog drumskog prevoza, jer izmjene nije moguće provesti do zadatog roka - 1. maja.

Izvor iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH naglašava da do 15. juna mora biti usaglašen tekst novog pravilnikana na kojem će raditi radna grupa sastavljena od predstavnika nadležnih institucija. Taj pravilnik biće u potpunosti usklađen sa važećim uredbama, kojima se tretira oblast međunarodnog drumskog prevoza, odnosno licenciranja prevoznika čime bi trebalo da bude stavljena tačka na ovo pitanje.Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nikola

25.04.2014 19:40

Mislim da se to neće riješiti ni do 15. juna jer je prvi rok za zamjenu licenci bio 15. oktobar 2009. Od tada ga stalno prolongiraju. Radim na granici pa znam. To su neki viši interesi..

ODGOVORITE