Пандуревић: Бећировић се додворава бирачима

Посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић сматра да је писмо замјеника предсједавајућег овог дома Дениса Бећировића, које је упутио представницима међународне заједнице, а у којем од њих тражи заштиту сребреничких жртава, намијењено за предизборно додворавање бирачима у ФБиХ.

Република Српска 25.04.2014 | 18:10
Пандуревић: Бећировић се додворава бирачима

Коментаришући отворено писмо које је Бећировић данас упутио високом представнику у БиХ Валентину Инцку и шефу Делегације и специјалном представнику ЕУ у БиХ Петеру Соренсену, Пандуревићева је рекла да је "Бећировић најобичнији скрибоман, који је током мандата написао стотине писама која су предмет подсмијеха у дипломатским круговима".

"Соренсен би морао да нагажује додатног службеника само да исчитава шта му готово свако трећи дан пише Бећировић. Очито је да је Бећировић умислио да је можда нови Иво Андрић, па би једног дана сва та своја писма да сабере у књигу писама", изјавила је Пандуревићева Срни.

Она сматра да Бећировић оваквим поступцима само показује своју немоћ, те да је смијешан и патетичан са својим писмима, а да је најтужније то што је то одраз слике БиХ која говори како "недорасли људи обављају тако озбиљне и значајне функције".

Пандуревићева је подсјетила да је Бећировић направио невиђен дипломатски скандал када је писао предсједнику шведског парламента и протестовао што је тамошњи јавни сервис приказао филм о Сребреници у којем се о дешавањима у Сребреници говори на начин који се није допао Бећировићу.

"Он мисли да у демократским друштвима политика уређује јавне сервисе", констатовала је Пандуревићева.

Према њеним ријечима, такав његов поступак је још један примјер како је неко из љевице отишао у екстремну десницу, а зна се шта се добије кад се направи спој љевице и екстремне деснице.

Коментаришући Бећировићеве протесте због саслушања Хатиџе Мехмедовић и Аише Омеровић у Полицијској станици у Сребреници, јер су прошле године бесправно ушле у круг Земљорадничке задруге у Кравици, Пандуревићева наглашава да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске у том случају поступило у потпуности у складу са законом.

"Тада су полицајци Српске били изложени физичким настрајима, а сами нису употребљавали силу. Све је добило епилог на суду. У демократским друштвима правосудне институције свој посао раде независно", констатовала је Пандуревићева.

Бећировић је данас упутио отворено писми Инцку и Соренсену у којем од њих тражи да искористе своја овлаштења и предузму конкретне потезе с циљем заштите сребреничких жртава.

Коментари / 0

Оставите коментар