Стојановић: Нема опуштања

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић свестан је тежине предстојеће утакмице са Партизаном и да се нада победи у "вечитом" дербију.

Фудбал 25.04.2014 | 15:07
Стојановић: Нема опуштања

Звезда ће у суботу гостовати Партизану у 26. колу ЈСЛ, а црвено-бели пет кола пред крај имају шест бодова више од "вечитог" ривала.

"Дерби је увек дерби, то су посебне емоције. Свесни смо тежине утакмице и квалитета противника, али се надам да ћемо урадити оно што очекујемо. Надам се најбољем", рекао је Стојановић.

"Пуно фактора одлучује овако велике и важне утакмице, на првом месту психолошка стабилност и организација свих сегмената игре. Ако то испоштујемо, на добром смо путу", казао је Стојановић.

Он је додао да се не плаши опуштања играча због шест бодова предности.

"Апсолутно се не плашим да ће доћи до опуштања. Познајем менталитет својих играча. Звезда увек има императив победе, ситуација је можда мало лакша због бодовног салда, али то ништа не мења", навео је Стојановић.

Звезда у вечитом дербију неће моћи да рачуна на повређеног Абиолу Дауду, док су сви остали играчи спремни. Партизан ће играти без капитена Саше Илића, а тренер Звезде је казао да ће то бити хендикеп за противничку екипу.

На питање новинара на ком делу терена се добија дерби, Стојановић је рекао: "На свим деловима терена, па и изван њега".

Звезда има 15 везаних победа у првенству, а Стојановић је рекао да то није битно, већ само освајање титуле.

"Све бих мењао за титулу. Ништа то не значи, ако на крају останемо без ње", рекао је Стојановић.

Утакмица измешу Партизана и Звезде играће се у суботу од 19.00 на стадиону у Хумској.

Коментари / 0

Оставите коментар