Stojanović: Nema opuštanja

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović svestan je težine predstojeće utakmice sa Partizanom i da se nada pobedi u "večitom" derbiju.

Fudbal 25.04.2014 | 15:07
Stojanović: Nema opuštanja

Zvezda će u subotu gostovati Partizanu u 26. kolu JSL, a crveno-beli pet kola pred kraj imaju šest bodova više od "večitog" rivala.

"Derbi je uvek derbi, to su posebne emocije. Svesni smo težine utakmice i kvaliteta protivnika, ali se nadam da ćemo uraditi ono što očekujemo. Nadam se najboljem", rekao je Stojanović.

"Puno faktora odlučuje ovako velike i važne utakmice, na prvom mestu psihološka stabilnost i organizacija svih segmenata igre. Ako to ispoštujemo, na dobrom smo putu", kazao je Stojanović.

On je dodao da se ne plaši opuštanja igrača zbog šest bodova prednosti.

"Apsolutno se ne plašim da će doći do opuštanja. Poznajem mentalitet svojih igrača. Zvezda uvek ima imperativ pobede, situacija je možda malo lakša zbog bodovnog salda, ali to ništa ne menja", naveo je Stojanović.

Zvezda u večitom derbiju neće moći da računa na povređenog Abiolu Daudu, dok su svi ostali igrači spremni. Partizan će igrati bez kapitena Saše Ilića, a trener Zvezde je kazao da će to biti hendikep za protivničku ekipu.

Na pitanje novinara na kom delu terena se dobija derbi, Stojanović je rekao: "Na svim delovima terena, pa i izvan njega".

Zvezda ima 15 vezanih pobeda u prvenstvu, a Stojanović je rekao da to nije bitno, već samo osvajanje titule.

"Sve bih menjao za titulu. Ništa to ne znači, ako na kraju ostanemo bez nje", rekao je Stojanović.

Utakmica izmešu Partizana i Zvezde igraće se u subotu od 19.00 na stadionu u Humskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar