Партизан за Евролигу, Цедевита за Хрватску

Кошаркаши Партизана НИС од 20 часова у Комбанк Арени играју полуфинали меч Фајнал-фора АБА лиге са Цедевитом.

Кошарка 25.04.2014 | 14:53
Партизан за Евролигу, Цедевита за Хрватску

Црно-бели бране трофеј који су освојили шест пута у последњих седам година, а победник ће у недељу у финалу играти са Цибоном, која је у четвртак савладала Црвену звезду Телеком 75:70.

Партизан и Цедевита су играли два пута ове сезоне у АБА лиги, Загрепчани су славили на свом паркету 68:65, док су црно-бели били сигурни у Пиониру са 77:68.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да се нада да ће његова екипа успети да одбрани титулу шампиона АБА лиге освојену прошле године.

"Док се не заврши фајнал-фор Партризан је шампион, брани трофеј, а надам се да ће прстен остати на старом месту. Овај турнир је крешендо целе сезоне, али мечу приступамо као и сваком другом. Очекује нас изузетно важна утакмица, улог је пласман у Евролигу, што за нас значи и преживљавање клуба", рекао је Вујошевић уочи кључног меча сезоне.

Капитен црно-белих Жофри Ловерњ такође је истакао важност овог меча, док је предводник Цедевите Марино Баждарић истакао да је највећа снага Партизана колективна игра и подршка навијача.

Тренер Цедевите Јасмин Репеша рекао је да његову екипу очекује веома тежак меч.

"Нека победи онај који буде бољи на терену, знамо да играмо на врућем паркету какав је Партизанов. Овде су губиле и много јаче екипе од Цедевите. Партизан није само јуче, данас и сутра, он је историја, а нисмо ни ми мали клуб", нагласио је Репеша.

Меч у Арени игра се од 20 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар