Политика према Космету неће се мијењати

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да ће тема преговора у Бриселу убудуће морати да буде имовина и улагања државе Србије, те положај Срба на Косову и Метохији.

Србија 25.04.2014 | 13:20
Политика према Космету неће се мијењати

Он је истакао да тема "Брисела два, Брисела три, како год их назвали" мора да буде економија и положај Српске православне цркве и српског културног насљеђа.

"Надам се да ћемо што пре почети да разговарамо о имовини државе Србије на Косову и Метохији, од улагања па до конкретне имовине, и очекујем да међународна заједница призна оно што постоји на Космету", рекао је Вулин новинарима у Палати Србија.

Он је истакао да нова Влада Србије неће мијењати политику према Косову и Метохији и да ће "увијек држати страну Србима на Космету".

"Политика Владе је коначно утврђена и неће се мењати, а то је политика непризнавања /независности самопроглашеног/ Косова, политика преговарања са међународном заједницом и политика очувања националних интереса и Срба на Косову и Метохији", поручио је Вулин.

Коментари / 0

Оставите коментар