Politika prema Kosmetu neće se mijenjati

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će tema pregovora u Briselu ubuduće morati da bude imovina i ulaganja države Srbije, te položaj Srba na Kosovu i Metohiji.

Srbija 25.04.2014 | 13:20
Politika prema Kosmetu neće se mijenjati

On je istakao da tema "Brisela dva, Brisela tri, kako god ih nazvali" mora da bude ekonomija i položaj Srpske pravoslavne crkve i srpskog kulturnog nasljeđa.

"Nadam se da ćemo što pre početi da razgovaramo o imovini države Srbije na Kosovu i Metohiji, od ulaganja pa do konkretne imovine, i očekujem da međunarodna zajednica prizna ono što postoji na Kosmetu", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.

On je istakao da nova Vlada Srbije neće mijenjati politiku prema Kosovu i Metohiji i da će "uvijek držati stranu Srbima na Kosmetu".

"Politika Vlade je konačno utvrđena i neće se menjati, a to je politika nepriznavanja /nezavisnosti samoproglašenog/ Kosova, politika pregovaranja sa međunarodnom zajednicom i politika očuvanja nacionalnih interesa i Srba na Kosovu i Metohiji", poručio je Vulin.

Komentari / 0

Ostavite komentar