Кери: Москва ће скупо платити

Русија ће скупо платити настављање актуелне политике према Украјини, изјавио је синоћ у Вашингтону амерички државни секретар Џон Кери.

Свијет 25.04.2014 | 12:43
Кери: Москва ће скупо платити

 

"Ако Русија настави у овом правцу, то неће бити само велика грешка већ ће то бити скупа грешка", упозорио је амерички званичник.

Кери је рекао да руска економија већ има потешкоћа због уведених санкција и додао да Русија није предузела "ни један једини корак" на испуњењу услова споразума постигнутог прије недјељу дана о деескалацији напетости у Украјини.

"Већ недјељу дана Русија није позвала проруске демонстранте да подрже деескалацију, положе оружје и напусте државне зграде", рекао је Кери.

Он је додао да су представници прелазних украјинских власти "од првог дана" држали своју ријеч пошто су пристали на споразум у Женеви.

Кери је оптужио Русију за "свеобухватни напор да активно саботира" демократски процес у Украјини.

Споразум о деескалацији кризе у Украјини постигнут је 17. априла у Женеви, када су се високи представници Русије, Украјине, ЕУ и САД договорили да се проруске снаге повуку из украјинских институција и да ће сви бити амнестирани.

Од тада је дошло до нових сукоба, и то на Вакрс, а САД и Русија имају супротне ставове о узроцима кризе.

Русија међутим негира све наводе да је она одговорна за ескалацију и несмиривање кризе, тврдећи да се Запад не придржава споразума из Женеве.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ецц.

25.04.2014 10:55

Ову САД манипулацију најскупље це платити Европа. То је и циљ САД јер им не одговара јацање ЕУ. ЕУ мора имати независну политику од УСА је це у противном претрпјети најаце економске последице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

25.04.2014 15:55

хајде КЕРИ дај не .... видис да то није СССР него РУСИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

25.04.2014 16:31

Лажна театралност као и увјек, само мислим да овај пут неће проћи. Нису Нијемци, Французи и остале земље толико наивне да уводе санкције Русији од које зависи добар дио њихове индустрије. Земља која штампа доларе да би покрила свој дефицит, чија је аутоиндустрија нестала хоће неком да уведу санкције.Распадају се сваке стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упамет

26.04.2014 23:29

УПАМТИТЕ ДА ЋЕ РУСИЈА ПОДВИТИ РЕП. УСА ВОДИ СВЕ НА СВЈЕТУ, НАФТУ, ИНДУСТРИЈУ, ЕКОНОМИЈУ, ПОЛИТИКУ, СВЕ.... можете ме дислајковати али видјетћете за који дан

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

26.04.2014 23:35

Русија је требала да сачека да још финансијкси ојача за пар година од гаса направили би велесилу и тада нешто покушати. Овако као балавац када попије мало стероида и почне се пухати по цести док не добију шљагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо 27Април 2014

27.04.2014 10:35

Одговор на упамет.Господине и ја би живео на паразитски начин као, Америка. Користи задзаба нафту из Ирака, Либије, да више не набрајам где су све опљачкали државе. Америци само Кина и Русија да казу да неће узимати од њих долар - хаос - има катастрофу у монетарном систему. Погледај те да је,Америка у дугу 100% банкрот у бруто домаћем промету. Више има дуга по свету него него прихода. Њима да нема ратова били би тески слепци. Зашто, Јапан и Кина имају тренутно затегнуте односе. Обама је у посети Јапану. Паразите треба уништити. Надам се да ће брзо то доћи. Господине Путине не дај да те мафијаши зезају. Буди нам здрав, Путине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

27.04.2014 18:31

Назалост Русија је та која це извуци краци штапиц Погледате реално ратна техника им је нула кренули на Севастопољ и слепају возила то имате на yоутубе с тиме се не иде у рат то је свакоме јасно па и самим Русима али сила остаје сила xД.

ОДГОВОРИТЕ