Keri: Moskva će skupo platiti

Rusija će skupo platiti nastavljanje aktuelne politike prema Ukrajini, izjavio je sinoć u Vašingtonu američki državni sekretar Džon Keri.

Svijet 25.04.2014 | 12:43
Keri: Moskva će skupo platiti

 

"Ako Rusija nastavi u ovom pravcu, to neće biti samo velika greška već će to biti skupa greška", upozorio je američki zvaničnik.

Keri je rekao da ruska ekonomija već ima poteškoća zbog uvedenih sankcija i dodao da Rusija nije preduzela "ni jedan jedini korak" na ispunjenju uslova sporazuma postignutog prije nedjelju dana o deeskalaciji napetosti u Ukrajini.

"Već nedjelju dana Rusija nije pozvala proruske demonstrante da podrže deeskalaciju, polože oružje i napuste državne zgrade", rekao je Keri.

On je dodao da su predstavnici prelaznih ukrajinskih vlasti "od prvog dana" držali svoju riječ pošto su pristali na sporazum u Ženevi.

Keri je optužio Rusiju za "sveobuhvatni napor da aktivno sabotira" demokratski proces u Ukrajini.

Sporazum o deeskalaciji krize u Ukrajini postignut je 17. aprila u Ženevi, kada su se visoki predstavnici Rusije, Ukrajine, EU i SAD dogovorili da se proruske snage povuku iz ukrajinskih institucija i da će svi biti amnestirani.

Od tada je došlo do novih sukoba, i to na Vakrs, a SAD i Rusija imaju suprotne stavove o uzrocima krize.

Rusija međutim negira sve navode da je ona odgovorna za eskalaciju i nesmirivanje krize, tvrdeći da se Zapad ne pridržava sporazuma iz Ženeve.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ecc.

25.04.2014 10:55

Ovu SAD manipulaciju najskuplje ce platiti Evropa. To je i cilj SAD jer im ne odgovara jacanje EU. EU mora imati nezavisnu politiku od USA je ce u protivnom pretrpjeti najace ekonomske posledice.

ODGOVORITE
Name

pero

25.04.2014 15:55

hajde KERI daj ne .... vidis da to nije SSSR nego RUSIJA.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

25.04.2014 16:31

Lažna teatralnost kao i uvjek, samo mislim da ovaj put neće proći. Nisu Nijemci, Francuzi i ostale zemlje toliko naivne da uvode sankcije Rusiji od koje zavisi dobar dio njihove industrije. Zemlja koja štampa dolare da bi pokrila svoj deficit, čija je autoindustrija nestala hoće nekom da uvedu sankcije.Raspadaju se svake strane.

ODGOVORITE
Name

upamet

26.04.2014 23:29

UPAMTITE DA ĆE RUSIJA PODVITI REP. USA VODI SVE NA SVJETU, NAFTU, INDUSTRIJU, EKONOMIJU, POLITIKU, SVE.... možete me dislajkovati ali vidjetćete za koji dan

ODGOVORITE
Name

realan

26.04.2014 23:35

Rusija je trebala da sačeka da još finansijksi ojača za par godina od gasa napravili bi velesilu i tada nešto pokušati. Ovako kao balavac kada popije malo steroida i počne se puhati po cesti dok ne dobiju šljagu.

ODGOVORITE
Name

Mićo 27April 2014

27.04.2014 10:35

Odgovor na upamet.Gospodine i ja bi živeo na parazitski način kao, Amerika. Koristi zadzaba naftu iz Iraka, Libije, da više ne nabrajam gde su sve opljačkali države. Americi samo Kina i Rusija da kazu da neće uzimati od njih dolar - haos - ima katastrofu u monetarnom sistemu. Pogledaj te da je,Amerika u dugu 100% bankrot u bruto domaćem prometu. Više ima duga po svetu nego nego prihoda. Njima da nema ratova bili bi teski slepci. Zašto, Japan i Kina imaju trenutno zategnute odnose. Obama je u poseti Japanu. Parazite treba uništiti. Nadam se da će brzo to doći. Gospodine Putine ne daj da te mafijaši zezaju. Budi nam zdrav, Putine.

ODGOVORITE
Name

axxe

27.04.2014 18:31

Nazalost Rusija je ta koja ce izvuci kraci štapic Pogledate realno ratna tehnika im je nula krenuli na Sevastopolj i slepaju vozila to imate na youtube s time se ne ide u rat to je svakome jasno pa i samim Rusima ali sila ostaje sila xD.

ODGOVORITE