Структурални дијалог се наставља

Европска комисија неће одгодити тематску сједницу посвећену предстојећем структуралном дијалогу између ЕУ и БиХ, поручио је директор за западни Балкан у Генералном директорату ЕУ за проширење Жан Ерик Паке у писму које је упутио званичницима у БиХ укљученим у структурални дијалог.

Босна и Херцеговина 25.04.2012 | 09:38
Структурални дијалог се наставља

Писмо је упућено предсједавајућем Савјета министара БиХ Вјекославу Беванди, министру правде БиХ Бариши Чолаку, министру правде Републике Српске Горани Златковић, министру правде Федерације БиХ Зорану Микулићу, директору Дирекције за европске интеграције БиХ Невенки Савић и на још неколико адреса званичника укључених у структурални дијалог.

Паке у писму потврђује да је примљен к знању закључак Савјета министара БиХ, којим се тражи одгађање тематске сједнице посвећене структуралном дијалогу између ЕУ и БиХ о правосуђу, који је требало да буде одржан у Бриселу 29. априла, иако БиХ није ступила у званични контакт са канцеларијама Европске комисије.

"У сваком случају, службе Европске комисије намјеравају да одрже практичне састанке као што је предвиђено првобитним распоредом о чему су ваше канцеларије обавијештене 27. марта посредством званичне комуникације", истиче Паке и додаје да, због изузетно кратког рока, састанак не може бити одгођен.

Он наглашава да су сви аранжмани за семинар раније завршени и имплементирани, преноси Федерална телевизија.

"Како је раније објашњено, службе Европске комисије сматрају да је предстојећа тематска вјежба технички семинар. У складу с праксом структуралног дијалога, тематска дискусија организована је како би била обезбијеђена темељна правна расправа уз допринос и у корист представника из институција које се баве плановима реформи, предлагача релевантних закона, представника других надлежних органа и институција из правосуђа и власти у БиХ", наводи се у писму.

Савјет министара БиХ јуче је донио закључак којим се од Брисела тражи одгађање тематског састанка за одржавања седмог пленарног састанка структуралног дијалога о правосуђу, који је заказан за 29. април, док Савјет министара не ријеши претходна питања неопходна за његово одржавање.

Коментари / 0

Оставите коментар