Општина Соколац у дефициту (ВИДЕО)

Одборници Скупштине општине Соколац прихватили су данас Извјештај о извршењу буџета за 2013. годину, у којем је утврђено да је ова општина  остварила дефицит од преко милион и четири стотине хиљада конвертибилних марака.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Општина Соколац у дефициту (ВИДЕО)

Приходи општине Соколац у прошлој години износили су преко седам милиона двије стотине хиљада, док су расходи износили висе од осам милиона конвертибилних марака.

Разлог за дефицит је, како каже начелник општине, недовољно пуњење буџета, односно пад прихода од ПДВ-а, за три стотине педесет хиљада конвертибилних марака. На све то дошли су и трошкови повећања личних доходака јер је отворено ново Одјељење за локални развој, у оквиру којег је примљен већи број приправника и  волонтера у општину Соколац. Ипак, начелник тврди да се дефицит може покрити у ратама и да то неће угрозити живот на подручју општине Соколац.

"Надамо се да ћемо наћи средства која сигурно неће задирати у виталне интересе општине Соколац и радника. Морамо размишљати и о наредној години, јер за предузећа која су у стечају и која су од интереса, нарочито комунална предузећа, општина мора наћи средства да откупи та предузећа, јер не смијемо дозволити да комунална предузећа, укључујући и водовод, било коме оду у руке, тј. неком неодговорном приватнику", сматра начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Клуб одборника ПДП-а сматра да је основа сваког буџета његово правилно планирање. Истичу да дефицит не представља велики проблем, али су тражили од начелника да се ове године направи корекција прилива и
расхода финансијских средстава.

"Тражили смо да се трошак може дефинисати само по основу прилива средстава, да се не би правио додатни дефицит и да се треба ићи на регулисање, односно покривање овог дефицита", наводи одборник ПДП-а
Драгиша Делић.

Одборници Скупштине општине Соколац усвојили су на данашњој сједници и Извјештај о раду начелника општине Соколац за 2013. годину, као и  Извјештај о раду Административне службе ове општине.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

перун

24.04.2014 18:06

Ма нема шта,... као у бајци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарај-лија

24.04.2014 23:43

Има ли краја Делић ПДП демагогији? Чуј дефицит није проблем!?

ОДГОВОРИТЕ