Opština Sokolac u deficitu (VIDEO)

Odbornici Skupštine opštine Sokolac prihvatili su danas Izvještaj o izvršenju budžeta za 2013. godinu, u kojem je utvrđeno da je ova opština  ostvarila deficit od preko milion i četiri stotine hiljada konvertibilnih maraka.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Opština Sokolac u deficitu (VIDEO)

Prihodi opštine Sokolac u prošloj godini iznosili su preko sedam miliona dvije stotine hiljada, dok su rashodi iznosili vise od osam miliona konvertibilnih maraka.

Razlog za deficit je, kako kaže načelnik opštine, nedovoljno punjenje budžeta, odnosno pad prihoda od PDV-a, za tri stotine pedeset hiljada konvertibilnih maraka. Na sve to došli su i troškovi povećanja ličnih dohodaka jer je otvoreno novo Odjeljenje za lokalni razvoj, u okviru kojeg je primljen veći broj pripravnika i  volontera u opštinu Sokolac. Ipak, načelnik tvrdi da se deficit može pokriti u ratama i da to neće ugroziti život na području opštine Sokolac.

"Nadamo se da ćemo naći sredstva koja sigurno neće zadirati u vitalne interese opštine Sokolac i radnika. Moramo razmišljati i o narednoj godini, jer za preduzeća koja su u stečaju i koja su od interesa, naročito komunalna preduzeća, opština mora naći sredstva da otkupi ta preduzeća, jer ne smijemo dozvoliti da komunalna preduzeća, uključujući i vodovod, bilo kome odu u ruke, tj. nekom neodgovornom privatniku", smatra načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Klub odbornika PDP-a smatra da je osnova svakog budžeta njegovo pravilno planiranje. Ističu da deficit ne predstavlja veliki problem, ali su tražili od načelnika da se ove godine napravi korekcija priliva i
rashoda finansijskih sredstava.

"Tražili smo da se trošak može definisati samo po osnovu priliva sredstava, da se ne bi pravio dodatni deficit i da se treba ići na regulisanje, odnosno pokrivanje ovog deficita", navodi odbornik PDP-a
Dragiša Delić.

Odbornici Skupštine opštine Sokolac usvojili su na današnjoj sjednici i Izvještaj o radu načelnika opštine Sokolac za 2013. godinu, kao i  Izvještaj o radu Administrativne službe ove opštine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

perun

24.04.2014 18:06

Ma nema šta,... kao u bajci.

ODGOVORITE
Name

Saraj-lija

24.04.2014 23:43

Ima li kraja Delić PDP demagogiji? Čuj deficit nije problem!?

ODGOVORITE