Мутабџија: Поносни на сарадњу са руским универзитетом

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија поносан је на чињеницу да је Универзитет у Источном Сарајеву успоставио званичну сарадњу са једним од најпрестижнијих универзитета у свијету, руским државним универзитетом "М.В. Ломоносов".

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Мутабџија: Поносни на сарадњу са руским универзитетом

 

"Увјерени смо да ће сарадња у образовној, научној и културној дјелатности бити вишеструко корисна како за студенте и наставнике, тако и за цијелу Републику Српску", истакао је Мутабџија у саопштењу поводом
потписивања споразума о сарадњи два универзитета.

Он је нагласио да ће институционална размјена студената, наставника и истраживача омогућити размјену знања и искустава, те пружити шансу да се кроз заједничко учешће у међународним истраживачким и развојним пројектима Српска представи у најљепшем свјетлу.

Мутабџија је честитао ректору Универзитета у Источном Сарајеву Митру Новаковићу и професорима Филозофског факултета, истичући да је Министарство спремно да пружи подршку како би сарадња била у потпуности реализована.

Новаковић и ректор Московског државног универзитета "М.В. Ломоносов" академик Виктор Антонович Садовничиј потписали су јуче у Москви Споразум о сарадњи два универзитета, који ће омогућити институционалну размјену студената, наставника и истраживача, те промовисати заједничко учешће у
различитим билатералним и мултилатералним истраживачким и развојним пројектима и програмима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ацо

24.04.2014 16:25

Тренутно највеци глупан у Влади Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ