Mutabdžija: Ponosni na saradnju sa ruskim univerzitetom

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija ponosan je na činjenicu da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu uspostavio zvaničnu saradnju sa jednim od najprestižnijih univerziteta u svijetu, ruskim državnim univerzitetom "M.V. Lomonosov".

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Mutabdžija: Ponosni na saradnju sa ruskim univerzitetom

 

"Uvjereni smo da će saradnja u obrazovnoj, naučnoj i kulturnoj djelatnosti biti višestruko korisna kako za studente i nastavnike, tako i za cijelu Republiku Srpsku", istakao je Mutabdžija u saopštenju povodom
potpisivanja sporazuma o saradnji dva univerziteta.

On je naglasio da će institucionalna razmjena studenata, nastavnika i istraživača omogućiti razmjenu znanja i iskustava, te pružiti šansu da se kroz zajedničko učešće u međunarodnim istraživačkim i razvojnim projektima Srpska predstavi u najljepšem svjetlu.

Mutabdžija je čestitao rektoru Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitru Novakoviću i profesorima Filozofskog fakulteta, ističući da je Ministarstvo spremno da pruži podršku kako bi saradnja bila u potpunosti realizovana.

Novaković i rektor Moskovskog državnog univerziteta "M.V. Lomonosov" akademik Viktor Antonovič Sadovničij potpisali su juče u Moskvi Sporazum o saradnji dva univerziteta, koji će omogućiti institucionalnu razmjenu studenata, nastavnika i istraživača, te promovisati zajedničko učešće u
različitim bilateralnim i multilateralnim istraživačkim i razvojnim projektima i programima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

aco

24.04.2014 18:25

Trenutno najveci glupan u Vladi Republike Srpske.

ODGOVORITE