Градишка села под водом!

Због обилних киша које данима падају излиле су се поткозарске ријеке Јабланица, Врбашка, Јурковица, Лубина, мањи потоци и ободни канал који пролази кроз Машиће.

 

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
 Градишка села под водом!

Сва села од Чатрње до Горњих Подградаца су под водом, а осим домаћинстава и ораница, угрожена је и путна мрежа. Готово сви путеви у Турјаку су непроходни, а у прекиду је и саобраћај преко регионалног пута Градишка-Турјак. Начелник Цивилне заштите у Градишци Бошко Пуцар рекао је Срни да је ситуација драматична и најтежа у овом подручју у посљедњих 20 година.

"У посљедња 24часа у градишком Поткозарју пало је више од 70 литара кише пометру квадратном. Све рјечице и потоци су подивљали. Путна мрежаје угрожена, тако да велики број ученика данас није могао ићи у школу", рекао је Пуцар.

На терену су екипе цивилне заштите које чамцима пружају помоћ угроженом становништву Турјака, Драдеља, Лужана, Врбашке, Чатрње и других села, а спремни су и за евентуалну евакуацију становништва и материјалних добара. 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

чича

24.04.2014 14:36

Обилне кише су посљедица климатских и геоинжињеријских експеримената такозваних "цхемтреилса" који се врше над земљама чије владе су потписале споразум о дозволи запрашивања. Посљедице су тумори, болести, промјена климе и затровано земљиште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градиска

24.04.2014 16:35

Јадни људи..

ОДГОВОРИТЕ