Gradiška sela pod vodom!

Zbog obilnih kiša koje danima padaju izlile su se potkozarske rijeke Jablanica, Vrbaška, Jurkovica, Lubina, manji potoci i obodni kanal koji prolazi kroz Mašiće.

 

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
 Gradiška sela pod vodom!

Sva sela od Čatrnje do Gornjih Podgradaca su pod vodom, a osim domaćinstava i oranica, ugrožena je i putna mreža. Gotovo svi putevi u Turjaku su neprohodni, a u prekidu je i saobraćaj preko regionalnog puta Gradiška-Turjak. Načelnik Civilne zaštite u Gradišci Boško Pucar rekao je Srni da je situacija dramatična i najteža u ovom području u posljednjih 20 godina.

"U posljednja 24časa u gradiškom Potkozarju palo je više od 70 litara kiše pometru kvadratnom. Sve rječice i potoci su podivljali. Putna mrežaje ugrožena, tako da veliki broj učenika danas nije mogao ići u školu", rekao je Pucar.

Na terenu su ekipe civilne zaštite koje čamcima pružaju pomoć ugroženom stanovništvu Turjaka, Dradelja, Lužana, Vrbaške, Čatrnje i drugih sela, a spremni su i za eventualnu evakuaciju stanovništva i materijalnih dobara. 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

čiča

24.04.2014 14:36

Obilne kiše su posljedica klimatskih i geoinžinjerijskih eksperimenata takozvanih "chemtreilsa" koji se vrše nad zemljama čije vlade su potpisale sporazum o dozvoli zaprašivanja. Posljedice su tumori, bolesti, promjena klime i zatrovano zemljište.

ODGOVORITE
Name

gradiska

24.04.2014 16:35

Jadni ljudi..

ODGOVORITE