Срби се исељавају из Ораховца

Срби све више напуштају Ораховац и само последњих дана у горњем делу ове општине продато је 15 српских кућа, тврде франкфуртске „Вести“ додајући да су Срби у тој општини на Косову и Метохији веома забринути.

Србија 25.04.2012 | 09:38
Срби се исељавају из Ораховца

Уколико се настави са оваквом тенденцијом до краја године неће бити ниједног Србина од преосталих 300 у српском делу Ораховца, упозоравају преостали Срби.

Они су упутили апел председнику и влади Србије да хитно предузму све неопходне мере да се изнађу решења за откуп преосталих кућа.

Остали смо када је било најтеже, а сад ће да нас терају новцем, испричали су за "Вести" Срби из Ораховца.

У последњих седам дана у горњем делу Ораховца је продато 15 српских кућа.Куће се продају по ценама од пет до 15.000 евра.

Бивши председник општине Ораховац Марјан Шарић подсећа да се приликом потписивања бриселског докумета доста говорило о побољшању положаја свих Срба на КиМ, и  “да годину дана од потписивања споразума нема никаквих побољшања у решавању животних проблема свих грађана Косову и Метохији”.

На питање који су договори ишли највише у корист Срба, он каже да би требало имати у виду да је прва од 15 тачака Бриселског споразума формирање Заједнице српских општина, што није спроведено у дело.

Коментари / 0

Оставите коментар