Srbi se iseljavaju iz Orahovca

Srbi sve više napuštaju Orahovac i samo poslednjih dana u gornjem delu ove opštine prodato je 15 srpskih kuća, tvrde frankfurtske „Vesti“ dodajući da su Srbi u toj opštini na Kosovu i Metohiji veoma zabrinuti.

Srbija 25.04.2012 | 09:38
Srbi se iseljavaju iz Orahovca

Ukoliko se nastavi sa ovakvom tendencijom do kraja godine neće biti nijednog Srbina od preostalih 300 u srpskom delu Orahovca, upozoravaju preostali Srbi.

Oni su uputili apel predsedniku i vladi Srbije da hitno preduzmu sve neophodne mere da se iznađu rešenja za otkup preostalih kuća.

Ostali smo kada je bilo najteže, a sad će da nas teraju novcem, ispričali su za "Vesti" Srbi iz Orahovca.

U poslednjih sedam dana u gornjem delu Orahovca je prodato 15 srpskih kuća.Kuće se prodaju po cenama od pet do 15.000 evra.

Bivši predsednik opštine Orahovac Marjan Šarić podseća da se prilikom potpisivanja briselskog dokumeta dosta govorilo o poboljšanju položaja svih Srba na KiM, i  “da godinu dana od potpisivanja sporazuma nema nikakvih poboljšanja u rešavanju životnih problema svih građana Kosovu i Metohiji”.

Na pitanje koji su dogovori išli najviše u korist Srba, on kaže da bi trebalo imati u vidu da je prva od 15 tačaka Briselskog sporazuma formiranje Zajednice srpskih opština, što nije sprovedeno u delo.

Komentari / 0

Ostavite komentar