Јермени, Грузијци, Ирци...Јаки за српске клубове

Клубови из најјаче српске лиге налазе се у тешкој финансијској ситуацији и велико је питање колико ће моћи још да издрже.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
Јермени, Грузијци, Ирци...Јаки за српске клубове

Квалитете фудбала у српској Суперлиги је драстично испод оног који захтевају најјаче европске лиге.
Из године у годину у Србији се игра све слабији фудбал, а у прилог томе иду и резултати два најбоља српска тима у Европи. Црвена звезда и Партизан по правилу са великом разликом и убедљиво у односу на остале клубове завршавају такмичење у домаћој елити, али њихов прави квалитет се покаже тек на међународној сцени.

Већ на првим препрекама у Европи, "вечити" штуцају и муче се са ривалима из Јерменије, Фарских Острва, Грузије, Републике Ирске...

Колико је тешка ситуација у Суперлиги, не само у смислу квалитета, већ и финансијском, потврђују речи генералног секретара Суперлиге Бранислава Делића.

"Клубови су пред банкротом. Проблем је финансијска структура и сматрамо да је решење у својинској трансформацији", рекао је челник Суперлиге.

На састанку Извршног одбора Заједнице, који је одржан јуче, суперлигаши су се сложили да би требало изађи са предлогом измене и допуне Закона о спорту Републике Србије, јер је стање у већини клубова алармантно.

Достављен је и план мера за ревитализацију српског фудбала, а на њему су заједно радили финансијски експерти и генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић. Такође, повећање прихода могло би да буде и од ТВ права, кладионица, спонзора...

Поред Лазовића, састанку Заједнице у Старој Пазови присуствовали су представници ревизорске куће БДО БЦ Ексел.

Коментари / 0

Оставите коментар